På vår hemsida används cookies som gör att den fungerar bättre. Läs mer om cookies

Cirkusslottet

Nycirkusfestival i Finspång

Välkommen till Sveriges första årligt återkommande internationella nycirkusfestival! Årets festival i Finspång, Cirkusslottet, är en festival för hela familjen den 23-27 augusti, med världsartister från Spanien, Frankrike, Finland och Sverige.

Klicka på Läs mer nedan för att läsa om alla föreställningar.


Mad in Finland

Huvudakt är det franska kompaniet Galapiat Cirque med föreställningen Mad in Finland som består av sju…

Välkommen till Sveriges första årligt återkommande internationella nycirkusfestival! Årets festival i Finspång, Cirkusslottet, är en festival för hela familjen den 23-27 augusti, med världsartister från Spanien, Frankrike, Finland och Sverige.

Klicka på Läs mer nedan för att läsa om alla föreställningar.


Mad in Finland

Huvudakt är det franska kompaniet Galapiat Cirque med föreställningen Mad in Finland som består av sju kvinnliga cirkusartister från Finland. De har skapat en lekfull och humoristisk familjeföreställning om människors myter och klichébilder av att vara från Finland. Inom ramen för Finspångs finskspråkiga förvaltningsområde kommer Mad in Finland-artisterna även att erbjuda olika aktiviteter på finska språket riktat till denna målgrupp.

Speltider

 • 23 augusti kl 19.00
 • 24 augusti kl 19.00
 • 25 augusti kl 19.00
 • 26 augusti kl 19.00
 • 27 augusti kl 18.00

Breaking point

Den spanske världsartisten Alexander Weibel-Weibel ger föreställningen Breaking point. Publiken får rent fysiskt ta del av att från långa pappersremsor tillsammans med artisten tvinna en papperslina som sedan spänns upp mellan två riggpunkter. Efter att ha tänt eld i ena änden av linan och placerat en vattenkokare i andra går han på den av publiken skapade linan och spelar fiol tills ena änden brister. Men är det elden eller vattenångan som får linan att brista? I denna interaktiva föreställning prövar han flera andra ”omöjliga” material att gå på, däribland fiskelina.

Speltider

 • 26 augusti kl 14.00
 • 27 augusti kl 13.00

Inte nudda golv

På festivalen presenteras även en ny mindre svensk grupp kallad Kompani Tofs och deras fantastiska föreställning för de minsta barnen, Inte nudda golv, som är en inspirerande och hisnande föreställning där artisterna med en stor mängd klossar och luftakrobatik utmanar tyngdlagen och balansen och gör det omöjliga möjligt.

Speltider

 • 26 augusti kl 15.30 - fri entré 
 • 27 augusti kl 14.30 - fri entré

Ŝanĝo – en cirkus på väg

Festivalen får också besök av Östgötateaterns utomhusföreställning Ŝanĝo – en cirkus på väg, en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar med artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

Speltider

 • 25 augusti kl 17.00 - fri entré
 • 26 augusti kl 17.00 - fri entré
 • 27 augusti kl 16.30 - fri entré

Läs mer om Ŝanĝo – en cirkus på väg

Dölj text

VAR OCH NÄR

Slottsparken och Bruksparken, Finspång

23-27 augusti 2017


BILJETTER

Biljetter säljs via www.tickster.com och Kulturhuset Finspång på 0122-853 00.

KRINGAKTIVITETER

Utöver hisnande föreställningar bjuds det bland annat på prova på-aktiviteter, eldshower, cirkuspyssel, fritidsgården Hörnan on Tour och en öppen festivalfilial med cirkustema på biblioteket.


OM PROJEKTET

Cirkusslottet Finspång, med samarbetspartnern Siemens, är en del av det treåriga utvecklingsprojektet Nycirkus Öst. Bakom projektet står Region Östergötland, Finspångs kommun och Östgötateatern, med stöd av Kulturrådet.

Läs mer om nycirkussatsningen

Dela

Gå till hemsidan