På vår hemsida används cookies som gör att den fungerar bättre. Läs mer om cookies

Tillgänglighet & hjälpmedel

Vi vill göra ditt besök så enkelt som möjligt. Här hittar du all information du behöver. Har du särskilda behov, kontakta oss.

Parkering

Norrköping

Allmän parkering i kvarteren runt teatern samt handikapparkering utanför entrén.

Linköping

Allmän parkering i kvarteren runt teatern samt handikapparkering inne på gården. 

 

Rullstolar

Norrköping

Till vänster om den stora entrén, på sidan av huset, finns en entré för rullstolar. Hiss finns till parkett och ner till biljetthallen. Rullstolsplatser finns på parkett.


Linköping

En rullstolsramp finns vid stora entrén. Hiss finns i biljetthallen upp till parkett och första raden. Rullstolsplatser finns på första raden.

För all information kring tillgänglighet i teaterhuset i Linköping, klicka på nedanstående bild.

Hörhjälpmedel

Hörselutrustning finns att tillgå i båda teaterhusen. Om du har hörapparat kan du använda hjälpmedlet som en teleslinga (hängs runt halsen). Om du inte har hörapparat får du en hörsnäcka som kopplas till hjälpmedlet. Från och med spelåret 2016/2017 kan du ta med dina egna hörlurar om du vill. Fråga teatervärdarna om hjälp.

 

Syntolkning

Alla våra pjäser syntolkas vid ett tillfälle per pjäs. Fråga i biljettkassan vilka datum som gäller.

 

Toaletter

Toaletter finns på varje våningsplan. På entréplan finns en handikapptoalett. I Norrköping är handikapptoaletten utrustad med Miraspol.

 

Teatervinden

Längst upp i teaterhuset i Norrköping har vi vår teatervind, där mindre produktioner spelas. Hissen går upp till första raden, därefter är det två trappor upp till vinden.

Gå till hemsidan