Spelades 2020/2021

Kulturnatten+

Morgonlyrik, digitala släpp och musikalpremiär

Kulturnatten+

Morgonlyrik, digitala släpp och musikalpremiär

Under Kulturnatten i Norrköping brukar tiotusentals människor under ett dygn sluta upp för att utöva och uppleva kultur i alla dess former. 2020 kommer arrangemanget att se annorlunda ut med anledning av coronapandemin. Norrköpings kommun har beslutat att förlänga Kulturnatten till en vecka och döpa om den till Kulturnatten+.

Östgötateaterns programpunkter kommer också att se annorlunda ut i år. Av smittskyddsskäl kommer vi inte att erbjuda någon frukostbuffé till vår populära Morgonlyrik. För att säkra trygga avstånd kommer arrangemanget att hållas i stora salongen och inte på caféscenen i Norrköpings teaterhus.


Vårt program

21 september kl.19.00 digital premiär av De insnöade på ostgotateatern.se
Filmad reading av en nyskriven pjäs. Skådespelaren William Wahlstedts dramatikerdebut kretsar kring fördomar. Pjäsen är ett kammarspel där fyra personer på grund av ett oväder blir strandsatta tillsammans och tvingas möta varandras – och sina egna – förutfattade meningar.

Läs mer och streama kostnadsfritt HÄR.

24 september kl.19.00 digital premiär av Stannfåglar på ostgotateatern.se
En filmad och iscensatt reading av en ny pjäs skriven av skådespelaren Tobias Almborg. Stannfåglar kretsar kring ett antal människor som på olika sätt har fastnat i tillvaron. Karaktärerna gestaltas av tolv skådespelare från Östgötateaterns ensemble.

Läs mer och streama kostnadsfritt HÄR.

26 september kl.10.00 Morgonlyrik på Stora teatern
Teaterchef Nils Poletti läser en novell av den polska författaren och dramatikern Witold Gombrowicz. Novellen Grevinnan från Petzolds gästabud är hämtad ur samlingen Bakakaj och rymmer mästerlig satir, samhällskritik och vemod såväl som underhållning. Fri entré, förboka biljett genom kalendern här intill. Dörrarna till teaterhuset öppnas kl.9.00.

26 september kl.18.00 Come From Away på Stora teatern - premiär! (fullbokad)
Nordenpremiär av succémusikalen! En underhållande och hoppfull berättelse om solidaritet i sviterna av terrorattackerna i New York den 11 september 2001. Spelas i Norrköping till och med 25 oktober 2020. Fotoutställning i teaterhuset med bilder från ”ground zero” av Norrköpingsfotografen Michael Svensson. Med anledning av publikrestriktioner på max 50 personer i salongen är premiären fullbokad.

Läs mer om Come From Away

FAKTA

DATUM

Norrköping, 21-27 september 2020


COVID-19

Vi värnar om publik och personal!

Läs om våra trygghetsåtgärder här

KULTURNATTEN+

På Kulturnattens egen webbsida kan du läsa mer om evenemanget och se hela programmet.

LÄS MER

Gå till hemsidan