Hoppa till innehåll
Madeleine In Hwa Björk

Ingenting av det jag vet om mig stämmer

Film om en korrupt adoptionsindustri

I sitt uppmärksammade sommarprat 2019 berättade lyssnarnas sommarvärd Madeleine In Hwa Björk om sitt sökande efter sig själv. Hon vet vem hon är. Men på papper finns det en mängd olika versioner. Hon vill ta reda på vilka papper som finns, hur många uppdiktade sanningar som har hittats på, och för att dölja vad? Madeleine söker inte efter sanningen, hon söker efter förklaringar till varför människor har ljugit om hennes ursprung för att lättare kunna adoptera henne till Sverige.

Madeleine In Hwa Björk arbetar idag som socionom och är bosatt på Vikbolandet utanför Söderköping. Hon adopterades som ettåring från Sydkorea och när hon sökte sina rötter upptäckte hon att hennes ursprungsberättelse inte stämmer. I jakten på upprättelse möter hon en korrupt adoptionsindustri där barn behandlas som varor.

I denna performance lecture, som först gavs på X-scenen i Norrköping i februari 2020 och som under våren 2021 omarbetats till film för Östgötateaterns digitala scen, får tittaren följa med i sökandet.

Klicka på playknappen uppe till höger för att starta uppspelningen.