Spelades 2019/2020

I Dare You

Linköping Contemporary Circus Festival

I Dare You

Linköping Contemporary Circus Festival

Föreställ er en sprakande serie av samtida cirkusföreställningar mitt i stadsrummet under tre sommardagar i Linköping!

Under namnet I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival lyfts spektakulära konstnärliga uttryck fram för att berika Linköping med internationella influenser och nycirkus av högsta klass. Som ett fartfyllt och kreativt fyrverkeri av färg, akrobatik, nyskapande och våghalsighet - dit alla är välkomna!

Under festivalen kommer Cirkus Cirkör ha världspremiär för sin nya föreställning Bloom - en trollbindande föreställning full av gemenskap, klassisk musik och blommor.

Programmet fylls löpande på med internationella akter av högsta klass, såväl som med lokala representanter från till exempel ungdomscirkus från regionen.

Mer information, spelplatser och tider hittar du på linkoping.se/nycirkusfestival.

FAKTA

FESTIVALPERIOD

15 - 17 augusti 2019


PLATSER

Stora Torget, Hospitalstorget och Bokhållaregatan i Linköping


FRI ENTRÈ

Festivalen är ett gratisarrangemang. Välkommen!

SAMARBETE

Linköping Contemporary Circus Festival (LCCF) är en del av projektet Nycirkus Öst/East Sweden Circus Festival och arrangeras i samarbete mellan Linköpings kommun, Kultur och Fritidsförvaltningen i Linköping, Visit Linköping & co, Nycirkus Öst och East Sweden Circus Festival.

Nycirkus Öst är ett utvecklingsprojekt som stöds av Kulturrådet. Med projektet vill Region Östergötland, Linköpings kommun, Östgötateatern och Finspångs kommun stärka och utveckla den samtida cirkusen i Östergötland. Projektet ska öppna för internationella influenser och ge regionens invånare möjligheter till berikande upplevelser, delaktighet och utövande av nycirkus.

Gå till hemsidan