Spelades 2020/2021

I stundens hetta

Spelades 2020

I stundens hetta

Spelades 2020

Åtrå, längtan, stereotyper och kvinnlig gemenskap.

Under ett två timmar långt experiment uppstod riktig passion när den är som bäst och när den svider som värst. I stundens hetta skapades unikt för X-scenen och Östgötateatern. Publiken fick möta starka personligheter och klassiska och gripande historier med svindlande höjder och oändliga djup. Glitter och glamour, jägarkvinnor, journalister och arkeologer. Hjältinnorna som är lika hemma i styrelserummen som i sängkammaren.

Trion bakom föreställningen - Lisen Rosell, Amanda Apetrea och Nadja Hjorton - har alltid älskat så kallad fulkultur. De ömmar för stereotyper, överraskningar och gillar att tilta konventioner. I stundens hetta undersökte allt detta i en berättarlek med förutbestämda ramar där just stundens hetta avgjorde utgången.

FAKTA

SPELDATUM

Norrköping, X-scenen (Repslagaregatan 9)

7 oktober 2020 kl.19.00 och 10 oktober 2020 kl.18.00


COVID-19

Vi värnar om publik och personal!

Läs om våra trygghetsåtgärder här

KONSTNÄRLIGT TEAM

Idé, koncept, regi, koreografi och medverkande: Amanda Apetrea, Lisen Rosell, Nadja Hjorton


OM UPPHOVSPERSONERNA

Amanda Apetrea, Lisen Rosell och Nadja Hjorton har en gemensam bakgrund i ÖFA-kollektivet. Trion har under många år utforskat begär, kropp, sexualitet, kön, publikkontakt och humor i en rad föreställningar. Det började med What happens in Uppsala stays in Uppsala som de gjorde på Uppsala stadsteater 2014. Därefter skapade de Grottbjörnens Folk 2017 på Turteatern i Stockholm och 2019 Harlequin, ett svenskt/finskt/isländskt samarbete med teatergruppen Blaue Frau.

Gå till hemsidan