Spelades 2019/2020

Frank and further

Programkväll - Rocky Horror Show

Frank and further

Programkväll - Rocky Horror Show

När den allra första uppsättningen av Rocky Horror Show sattes upp i Sverige var det Pontus Platin som spelade professorn och transvestiten Dr Frank n Furter. Året var 1981 och platsen Nya Teatern i Göteborg. Två år senare sågs han återigen i den karismatiska huvudrollen, nu på Chinateatern i Stockholm. Pontus Platin har varit allt från fotomodell, balettdansare och tv-programledare till dansare och koreograf i After Dark och medverkande i Melodifestivalen.

Fredrik Lycke spelade Frank n Furter på Göteborgsoperan år 2006. Efter Teater- och Operahögskolan i Göteborg har Fredrik bland annat medverkat i och haft huvudroller i ett stort antal musikaler och operettföreställningar. Han har även gjort röster till en rad olika animerade filmer. 

Nils Poletti är, förutom teaterchef, regissören bakom Östgötateaterns nya version av den kultförklarade skräckmusikalen.

Vid programkvällen möter du Pontus Platin, Fredrik Lycke och Nils Poletti i ett samtal under ledning av moderatorn Tiina Rosenberg. Tiina Rosenberg är professor i teater- samt genusvetenskap. Hennes forskningsområden omfattar feministisk teater och teori, performance studies, genusvetenskap, queerstudier och kritisk teori.

1980-talets Rocky Horror Show möter 2000-talets. Vad har förändrats? På vilket sätt är musikalen, som uppstod som en protest mot det konservativa och traditionella, aktuell idag?

OBS! Tiina Rosenberg är moderator för programkvällen i Norrköping den 20 februari. Moderator för programkvällen i Linköping den 17 april är Stina Backman, som är lektor vid Tema Genus vid Linköpings universitet och inriktad på maskulinitetsforskning.

Bilden ovan är ur filmen Rocky Horror Picture Show, där Tim Curry sågs i rollen som Dr Frank-N-Furter.

FAKTA

DATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
20 februari 2019

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
17 april 2019

Längd: ca 60 min

Rocky Horror Show

Programkvällen var kopplad till musikalen Rocky Horror Show.

Läs mer om Rocky Horror Show

Gå till hemsidan