The Last Fish

Streamad version

The Last Fish

Streamad version

Missade du originalversionen av vår uppmärksammade cirkusföreställning The Last Fish, där en robot ingick i ensemblen? Nu får du en ny chans – via digitala kanaler.

Cirkus, musik, magi - och en robot. Förbered dig på ett svindlande drama på hög höjd! En föreställning för hela familjen.

När Titanic sjönk fortsatte orkestern att spela ända till slutet. Likt en sista kryssning på vår planet fortsätter vi att festa samtidigt som vår sjunkande båt går under i en allt snabbare takt.

The Last Fish händer här och nu. Fem cirkusartister och två musiker bjuder på en komisk och visuellt imponerande föreställning, men hur ska de kunna fortsätta när världen runt omkring kollapsar?

Ensemblens åttonde medverkande är en robot. Den enorma precisionen i programmeringen skapar nya möjligheter för cirkuskonsten och resulterar här i ett hisnande möte mellan akrobatik och robotik.

Välkommen ombord till en aktuell och dystopisk, men också ljus, hoppfull, vacker och rolig enaktsföreställning, skapad i samarbete med Norrköpings Symfoniorkester.

Klicka på videon ovan för att starta uppspelningen.

FAKTA

DIGITAL NYPREMIÄR

18 april kl.18.00

Filmen släpps som en del i vår digitala satsning i spåren av coronapandemin. Läs mer här


SPELPERIOD

Linköping, Stora teatern 6 september - 13 oktober 2019

Norrköping, Stora teatern 2 november - 24 november 2019


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Den filmade föreställningen är drygt en timme lång.


OMTVISTAD ROBOT

Från den 26 september 2019 användes inte en robot i The Last Fish, efter ett beslut av Arbetsmiljöverket. Filmen är inspelad under en publik föreställning på Stora teatern i Linköping, innan robotanvändningen stoppades. Läs mer om Arbetsmiljöverkets beslut

Beslutet överklagades till förvaltningsrätten, som i en dom den 2 juli 2020 gick på Östgötateaterns linje. Läs mer om förvaltningsrättens dom. Domen har överklagats av Arbetsmiljöverket och ärendet är ännu inte avgjort.

KONSTNÄRLIGT TEAM

Idé och koncept: Magali Bancel och Mattias Lindström

Regi: Magali Bancel och Fred Blin

Scenografi och kostym: Magnus Möllerstedt

Mask- och perukdesign: Anna Andersson

Ljuddesign: Michael Andersson

Ljusdesign: Anna Tubiana

Originalmusik: Tanja Kaitaniemi och Martin Orraryd

Robotprogrammering: Fredrik Löfgren, Samuel Lindgren, Erik Örjehag och Mattias Lindström

Filminspelning: ATOE Filmproduktion

Filmredigering: Magali Bancel

Gå till hemsidan