Spelades 2020/2021

Fallet Lizzie Borden - INSTÄLLD

Programkväll - LIZZIE

Fallet Lizzie Borden - INSTÄLLD

Programkväll - LIZZIE

All teaterns publika verksamhet är inställd fram till den 30 maj 2020, med anledning av den pågående coronapandemin. Läs mer här.


Fallet Lizzie Borden är ett av kriminalhistoriens mest mytomspunna. Den amerikanska söndagsskolelärarinnan blev världskänd när hennes far och styvmor brutalt mördades den 4 augusti 1892 i sitt hem i Fall River, Massachusetts. Lizzie Borden anklagades för dådet, som gjorde henne och systern Emma till förmögna kvinnor, men frikändes efter en 13 dagar lång rättegång av en enig jury.

Morden har fortsatt att fascinera människor genom årens lopp och gett upphov till många tolkningar och spekulationer. Både systern och hushållerskan bröt kontakten med Lizzie och hon levde resten av sitt liv i ensamhet.

Hör historiejournalisten Eva Bonde berätta om det uppmärksammade fallet och om Lizzie Bordens liv. Eva är grundare och chefredaktör för tidskriften Historiskan, Sveriges enda kvinnohistoriska tidskrift. Hon har även medverkat som expert i SVT-programmet Bandet och jag och i Kanal 5:s tv-serie Den fantastiska historien med Berg & Meltzer.

FAKTA

DATUM

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
19 mars 2020 kl.17.30

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
29 april 2020 kl.17.30

OBS! Programkvällarna utgår med anledning av covid-19. Läs mer här.

LIZZIE

Programkvällen är kopplad till musikalen LIZZIE.

Läs mer om LIZZIE

Gå till hemsidan