Spelades 2019/2020

Bokens dag 2019

Linköping 7 oktober

Bokens dag 2019

Linköping 7 oktober

Måndagen den 7 oktober arrangeras Bokens dag i Linköping och traditionsenligt öppnar vi dörrarna till Stora teatern för en spännande författarafton med namnkunniga gäster.

Med start kl.19.00 tar författarna Jan Guillou, Karin Bojs, Per Jensen, Carina Burman och Göran Redin plats på scenen. Samtalet leds av Jakob Carlander, författare, litteraturkritiker och psykoterapeut. 

Jan Guillou har i och med boken Den andra dödssynden nått 1980-talet i sin ambitiösa romansvit om ”Det stora århundradet”, det vill säga 1900-talet.

Karin Bojs är journalist och författare, hon tilldelades Augustpriset för boken Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren. I år är hon aktuell inom en helt ny genre med thrillern Klickad, som blir hennes skönlitterära debut.

Per Jensen är den omåttligt populäre professorn i etologi vid Linköpings universitet som specialiserat sig på djurs och i synnerhet hundars beteende. Hans senaste bok heter Djurens känslor – och vår känsla för djur och utkom 2018. 

Carina Burman är författare och litteraturvetare uppvuxen i Norrköping med en diger produktion bakom sig. Hon har gjort sig känd som en stilsäker biograf och nu skildrar hon nationalskalden och kultfiguren Carl-Michael Bellman med utgångspunkt i staden, tiden och de kvinnor och män som omgav honom. Boken heter kort och gott Bellman. Biografin.

Göran Redins Lövberga-serie är historiska romaner som utspelar sig i Björsäter, Finspång, och andra delar av Sverige och världen under stormaktstiden. Femte och sista delen, En ensam färd, släpptes tidigare i år.

Bokens dag arrangeras av Kulturföreningen TellUs Östergötland, Linköpings stadsbibliotek, Östgötateatern och Linköpings kommuns kultur- och fritidsnämnd samt Corren. Årets arrangemang är det 30:e i ordningen.

DATUM OCH PLATS

7 oktober 2019 kl.19.00
Stora teatern, Linköping


BILJETTER

Biljetterna säljs i år på Akademibokhandeln på Storgatan i Linköping


BILJETTSLÄPP

21 september kl.10.00 (ingång från Storgatan)


BILJETTPRIS

300 kr per biljett
Max 4 biljetter per person

ÖVRIGA ARRANGEMANG

På Linköpings stadsbibliotek blir det bokeftermiddag med författaren Frida Skybäck kl.13.30–14.30. Frida Skybäck slog igenom med feelgood-romanen Bokhandeln vid Riverside Drive som fick en stor läsekrets. Nu är hon aktuell med uppföljaren Bokcirkeln vid världens ände.


HEMSIDA

www.tellus.link

Gå till hemsidan