Spelades 2007/2008

Motortown

Ett drama om en desperat 24 timmars färd.

Motortown

Ett drama om en desperat 24 timmars färd.

Tjugosjuårige Danny kommer tillbaka till England efter tjänstgöring i krigets Irak. Han bor hos sin bror. Sina föräldrar vill han inte träffa. Han söker upp sin före detta flickvän, trots att hon uttryckligen sagt att hon inte vill träffa honom. 

I Irak hade Danny Genèvekonventionens mänskliga rättigheter uppnålade ovanför sängen. Han har lämnat en front för att komma hem till en annan, ett främmande England. Vad är det egentligen som har förändrats? Samhället, han själv eller bägge? För Dannys del är kriget långt ifrån över. Det han har sett och upplevt kan inte längre hållas tillbaka.

Han ger sig ut på en desperat 24 timmars färd. Han söker efter den förlorade kärleken, vänskap och en värld där det finns moral och mänskliga värderingar. 

Motortown är en pjäs om England i krig, eller vilket annat land i västvärlden som helst. Om vad krig gör med oss människor. Om kriget mot terrorismen. Motortown är en komplex och kontroversiell pjäs som ifrågasätter både antikrigsrörelsen och själva kriget. Men framförallt är det en pjäs om en ensam person som förtvivlat försöker samla ihop sitt livs spillror och sätta samman en verklig verklighet.

Av: Simon Stephens

Översättning: Stefan Lindberg

Förlag: Colombine Teaterförlag

Regi: Tereza Andersson

Scenografi & kostym: Sven Dahlberg

Musik: Dan Andersson

MEDVERKANDE

Jesper Barkselius

Tobias Almborg

Therése Angleflod/Cicilia Sedvall

William Wahlstedt

Claës Weinar

Oldoz Javidi

Mats Qviström

Anna Reimar

Gå till hemsidan