Spelades 2021/2022

Kulturnatten

25 september 2021

Kulturnatten

25 september 2021

Morgonlyrik med brunch i nya Teaterbaren, utomhusförsäljning av teaterkostymer och en skandinavisk musikalpremiär. Här är Östgötateaterns program under Kulturnatten i Norrköping 2021!


Kl.10.00 Morgonlyrik på Stora teatern

Musik utan romantik. Dagligen översköljs vi av låtar om storslagen kärlek eller krossade hjärtan. Här blir det tvärtom. Skådespelaren Karl Sanner dyker ner i visor och sånger som INTE handlar om romantisk kärlek och resonerar kring varför så mycket musik handlar om just kärlek. Tankar om musiklyrik varvas med sång och gitarr i den nyrenoverade Teaterbaren (tidigare Café Gycklaren).

Fri entré, men biljett krävs. Biljettsläpp 8 september kl.10.00. Dörrarna till teaterhuset öppnas kl.9.30.

Förboka brunch! Nytt för hösten är att Östgöta Kök tagit över driften av Teaterbaren. Du som vill äta under Morgonlyriken är välkommen att förboka en lättare brunch. Paketet innehåller två sandwich (färskost/soltorkad tomat/oliv respektive skagenröra med skaldjur), en vegansk brownie och en smoothie samt kaffe eller te. Pris: 145 kr/person. Boka senast två dagar innan genom att mejla till info@ostgotakok.se eller ringa 011–123 000 (kl. 9.00-15.00). Du kommer att få en bekräftelse med betalningsanvisning. Observera att det inte går att köpa förtäring på plats.


Kl.11.00-14.00 Kostymförsäljning på Hallarnas innergård (Tunnbindaregatan 37)

Botanisera bland teaterkostymer av alla de slag och fynda din coolaste outfit! Eller varför inte trygga garderoben inför framtida Halloween- och maskeradfester? Vi på Östgötateatern behöver mer plats i vårt stora kostymförråd, som rymmer över 30 000 plagg och tillbehör, och har valt ut godbitar som nu är till salu. Kostymerna – antingen uppsydda i vår ateljé eller inköpta till en specifik roll och föreställning – har använts av skådespelare på våra scener genom åren.

Endast Swish-betalning. Observera att försäljningen sker utomhus på innergården till Kulturkvarteret Hallarna och inte i/vid teaterhuset.


Kl.18.00 Musikalen Amélie på Stora teatern - premiär!

Upplev den färgsprakande musikalversionen av den femfaldigt Oscarsnominerade franska filmen Amelie från Montmartre. Musikalen Amélie är en förtrollande och hoppfull berättelse om att återerövra det vackra, äventyrliga och fantasifulla i livet. Här finns färgstarka karaktärer, en retrodoftande parisisk miljö och romantisk musik. För regi står Markus Virta, som senast regisserade den hyllade musikalen Come From Away.

Amélie spelas i Norrköping till och med den 24 oktober 2021. LÄS MER OM AMÉLIE OCH KÖP BILJETTER HÄR

Begränsat antal platser i en salong med avstånd.

Gå till hemsidan