Två kavaljerer

Digital kultur för äldre

Två kavaljerer

Digital kultur för äldre

Nyhet! Istället för som turnerande föreställning erbjuder vi Två kavaljerer som radioteater - smittskyddssäkert, kostnadsfritt och exklusivt för boenden i Östergötland.

En sjömansfantasi efter Evert Taubes visor. Hör skådespelarna Patric Voight och Peter Sundberg i en radioteateruppsättning skriven och regisserad av Richard Turpin.

De träffades av en händelse vid ett skyltfönster i tätortens handelsbod för damkonfektion. Allt det böljande laxrosa väcker minnen från fornstora dagar. Är det månne tårar som rullar ner längs grånande kinden? Nå! De börjar tala med varandra och det dröjer inte länge innan de delger sina märkvärdigt lika erfarenheter från oräkneliga äventyr på de sju haven, i famnar, i hamnar, i kyssar, vals och tango.

Två kavaljerer var ursprungligen tänkt att turnera till östgötska äldreboenden och träffpunkter under hösten 2020, inom ramen för Region Östergötlands satsning på Kultur för äldre. Med anledning av coronapandemin har föreställningen istället gjorts om till radioteater.

BOKNING

Caroline Karlsson

011-21 85 17

caroline.karlsson@ostgotateatern.se

FAKTA

SLÄPPS DIGITALT

December 2020


PRODUKTIONENS LÄNGD

Ljudproduktionen är knappt 35 minuter lång.


Bokning

Vill du ta del av den digitala versionen av Två kavaljerer? Kontakta säljare Caroline Karlsson på caroline.karlsson@scenkonstost.se eller 011-21 85 17 så får du uppspelningslänken skickad till dig eller ditt boende kostnadsfritt.

KONSTNÄRLIGT TEAM

Manus och regi: Richard Turpin

Medverkande: Peter Sundberg och Patrik Voight

Ljuddesign: Björn Andersson


Om Kultur för äldre

Att alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet är en del i de nationella och regionala kulturpolitiska målen. Östgötateatern är med i Region Östergötlands insatser inom kultur för äldre. Syftet är att öka tillgängligheten till ett kulturutbud med konstnärlig kvalitet som passar äldres önskemål och behov. Programmen riktar sig till personer som är över 65 år och har behov av insatser i form av till exempel hemtjänst eller boende i kommunal eller privat regi.

Gå till hemsidan