Spelades 2020/2021

Baba Yagas adventskalender

24 delar på Instagram

Baba Yagas adventskalender

24 delar på Instagram

Föreställningen Baba Yagas adventskalender är inställd. Däremot kan du möta häxan/psykologen Baba Yaga med gäster i en digital adventskalender på Östgötateaterns Instagram-konto. Sök på Östgötateatern i appen eller klicka här för att se avsnitten på webben.


OM FÖRESTÄLLNINGEN

Välkommen till god kulturspis med Baba Yaga som julvärd och med sällskap av hennes små cirkusråttor.

I Baba Yagas adventskalender berättar om julmatens ursprung, stoppar korv, bakar tunnbröd, har hemliga gäster, snapsprovning med erkänd nubbe-kännare och julemusik, julemoral, julemys och julepyssel. Helt enkelt en väldigt annorlunda adventskalender för familjen. För alla över tio år.


OM BABA YAGA

Baba Yaga är enligt slavisk tradition en fasansfull häxa. Hon bodde i skogen innanför ett staket av människoben, i ett hus på hönsfötter. I somliga berättelser sägs det att hon var så stor att hennes käft kunde sträcka sig från jorden och ned till helvetet (vilket sades förklara sprickbildningar i jorden). I vissa sägner flög hon också omkring i en mortel av trä, genom att stöta sig fram med mortelstöten.

FAKTA

SPELDATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
24 november-8 december 2020

OBS! Föreställningen och samtliga speldatum är inställda.


Mer Baba Yaga

Det finns även flera radioteater-avsnitt att lyssna till där Baba Yaga hjälper gäster med olika problem.

Läs mer och lyssna här

KONSTNÄRLIGT TEAM

Regi: Nils Poletti

Mask- och perukdesign: Sissa Persson Maresch, Frida Ottosson

Kostym: Lena Lindgren, Nils Poletti

Karaktären Baba Yaga syntes första gången 2016 i FÖRESTÄLLNINGEN BABA YAGA PÅ UNG SCEN/ÖST, med manus av Nils Poletti, Manda Stenström och ensemblen samt regi av Nils Poletti.

Gå till hemsidan