Peer Gynt

Ett groteskt sagolikt äventyr

Peer Gynt

Ett groteskt sagolikt äventyr

Följ med en av teaterhistoriens största skitstövlar - Peer Gynt - på ett storslaget äventyr. Kan innehålla spår av kostymfest, troll, berg och hästar.

Peer Gynt är en ansvarslös narcissist med livlig fantasi. Han lever fattigt tillsammans med sin mamma i en norsk by, men i sina dagdrömmar är han en kejsare. Han förälskar sig i Solveig men flyr från henne och sin döende mor för att jaga kejsardrömmen utanför den trånga dalen. Resan tar honom till Marocko och Egypten och när han till slut återvänder hem är det som en åldrad och knäckt man, tvungen att göra upp med sig själv.

Henrik Ibsen skrev sin dramatiska dikt 1867, en satir över det Norge han nyligen lämnat i frustration över att missförstås på sin egen hemmaplan. Han kom inte att återvända förrän över än 20 år senare, då som en välkänd dramatiker. Idag räknas han till en av de allra största i världslitteraturen.

I Peer Gynt undersöker Ibsen idédramat där filosofi, samhälle och människa smälter samman. Med fyndigt språk och en stor portion humor porträtterar han människan – i jakten på kärlek till sig själv, storhetsmakt och mening.

Norska regissören Marie Nikazm Bakken är konstnärlig ledare på Turteatern i Stockholm och själv uppvuxen i det område där Peer Gynt utspelas. Östgötateaterns version av Ibsens klassiker är en visuell och sagolik upplevelse där teaterns alla element bidrar till en njutbar mix av fantasi och verklighet.

FAKTA

SPELPERIOD

Norrköping, Stora teatern 27 februari - 20 mars 2021 OBS! Uppdaterad spelperiod

Linköping, Stora teatern 16 april - 27 maj 2021

Biljettsläpp meddelas senare.


SPELTIDER

Spelas onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00.


BILJETTPRISER

Biljettpriset varierar beroende på dag och plats. Vi har också rabatterade priser för barn, ungdom/student, pensionär och grupper. Klicka här för att se prislistan


COVID-19

Vi värnar om publik och personal!

Läs om våra trygghetsåtgärder här

KONSTNÄRLIGT TEAM

Av: Henrik Ibsen

Regi: Marie Nikazm Bakken

Översättning: Lars Forsell

Scenografi och kostym: Tone Aminda Gøytil Lund

Ljusdesign: Ann-Marie Fritiofsson


REGISSÖRSINTERVJU

Hör regissören Marie Nikazm Bakken berätta mer om föreställningen. 

Se intervjun här

Gå till hemsidan