Expedition kyla

Komik på Grönland

Expedition kyla

Komik på Grönland

Häng med på en arktisk resa kantad av knäpp humor och galna karaktärer. Expedition kyla är ett komiskt relationsdrama med filosofiska inslag, för första gången på den svenska teaterscenen.

Marja-Terttu driver världens nordligaste grill på Grönland men längtar efter ännu kyligare trakter. Piano Larsson ska nu leda en expedition norrut med målet att skapa ett nytt samhälle. De två sista kvarlevande neandertalarna, deras dotter och familjens personliga assistent Saija följer med på resan. Det gör även den unge Arijoutsi Prittinen, den skjutgalna prästen Knuut, den 78-åriga prostituerade mormor Nancy och den danske polisen Aage. Med grillkiosken och tre talande hundar i släptåg bär det iväg mot kallare breddgrader.

Till en början tycks gruppen utgöra den perfekta grunden för det nya samhället. Men bland dem flödar känslorna och med klimatkrisen flåsandes i nacken är det snart inte bara isen, utan även gruppen, som börjar brytas isär.

Jussi Sorjanen är konstnärlig ledare för Teater Viirus i Helsingfors. Expedition kyla, skriven av Leea och Klaus Klemola, är hans regidebut i Sverige.

FAKTA

BILJETTSLÄPP

1 december 2020 kl.10.00


SPELPERIOD

Linköping, Stora teatern 12 februari - 20 mars 2021

Norrköping, Stora teatern 17 april - 15 maj 2021


SPELTIDER

Spelas onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00.


BILJETTPRISER

Biljettpriset varierar beroende på dag och plats. Vi har också rabatterade priser för barn, ungdom/student, pensionär och grupper. Klicka här för att se prislistan


COVID-19

Vi värnar om publik och personal!

Läs om våra trygghetsåtgärder här

KONSTNÄRLIGT TEAM

Av: Leea Klemola och Klaus Klemola

Förlag: Nordiska ApS - Köpenhamn

Regi: Jussi Sorjanen

Översättning: Anna Simberg

Scenografi och kostym: Sanna Levo

Ljusdesign: Linn Persson


regissörsintervju

Hör regissören Jussi Sorjanen berätta mer om föreställningen. 

Se intervjun här

Gå till hemsidan