Reflekterad olydnad

Monolog med Farhiya Feysal

En ung kvinna i Östergötland idag. En ung svart kvinna i Linköping idag. En ung somalisk kvinna med hijab i Norrköping idag.

Ferhiya Feysal var den första kvinna och den första utanför Stockholm att vinna Ortens Bästa Poet 2018. Inför en publik på 2500 personer reciterade hon Osäker grabb i Rinkeby Sporthall. Nu står hon framför en betydligt mer intim publik i en monolog med inslag av spoken word.

I pjäsen Reflekterad olydnad betraktar Farhiya sin omgivning, sitt omkringliggande samhälle, sina rötter, sin kropp, sin mamma och sin poesi. I pjäsen betraktar också samhället Farhiya, vill hjälpa henne, skydda henne och tala om för henne hur hon ska leva sitt liv.

Reflekterad olydnad produceras av Östgötateatern i samarbete med Rosa betong.

FAKTA

SPELDATUM

Norrköping, X-scenen (Repslagaregatan 9) 17-25 januari 2020

Linköping, Agora – en kreativ mötesplats (Skäggetorps centrum 18) 25 februari-1 mars 2020

Serveringen öppnar en timme innan föreställningsstart.


SPELTIDER

Spelas onsdag-fredag kl.19.00 och lördag-söndag kl.14.00 och/eller kl.18.00 (se tider för respektive speldatum i kalendern).


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Föreställningen är cirka en timme lång (ingen paus).


BILJETTPRISER X-SCENEN

Ordinarie: 100 kr
Ungdom (t.o.m. 25 år): 50 kr
Abonnent: Fri entré

På Agora - en kreativ mötesplats i Linköping är det fri entré till samtliga föreställningar.

PRODUKTIONSTEAM

Av: Farhiya Feysal och America Vera-Zavala

Regi: America Vera-Zavala

Koreograf: Paloma Madrid

Ljuddesign: Samar Jabri


OM ROSA BETONG

Rosa Betong är en konstnärlig rörelse som skapar verk utifrån ett feministiskt, mångkulturellt och intersektionellt perspektiv.
Vi berör frågor om relationen mellan makten och friheten icke vita konstnärer och kulturaktörer har i det vita samhället. Med tydlig förankring till civilsamhället, scenkonstorganisationer och socioekonomiskt utsatta områden i Sverige lyfter vi fram gräsrotsstjärnor, aktivister och konstnärer för att ge plats till röster som oftast bara ekar i betongen, på asylboenden och bortom Sveriges gränser.

Läs mer på www.rosabetong.se.

Gå till hemsidan