Spelades 2020/2021

Ingenting av det jag vet om mig stämmer

Spelades 2020

Ingenting av det jag vet om mig stämmer

Spelades 2020

Performance Lecture med Madeleine In Hwa Björk

I sitt uppmärksammade sommarprat 2019 berättade Lyssnarnas Sommarvärd Madeleine In Hwa Björk om sitt sökande efter sig själv. Hon vet vem hon är. Men på papper finns det en mängd olika versioner. Hon vill ta reda på vilka papper som finns, hur många uppdiktade sanningar som har hittats på, och för att dölja vad? Madeleine söker inte efter sanningen, hon söker efter förklaringar till varför människor har ljugit om hennes ursprung för att lättare kunna adoptera henne till Sverige. I denna Performance Lecture får publiken följa med i sökandet.

Madeleine In Hwa Björk arbetar som socionom och är bosatt på Vikbolandet utanför Söderköping. Hon adopterades som ettåring från Sydkorea och när hon sökte sina rötter upptäckte hon att hennes ursprungsberättelse inte stämmer. I jakten på upprättelse möter hon en korrupt adoptionsindustri där barn behandlas som varor.

FAKTA

FÖRESTÄLLNINGENS SPELDATUM

Norrköping, X-scenen (Repslagaregatan 9) 14, 15 februari 2020

Linköping, X-scenen (ung scen/öst) 28 november och 29 november INSTÄLLDA LÄS MER HÄR


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Föreställningen är cirka en timme lång (ingen paus).

KONSTNÄRLIGT TEAM

Av: Madeleine In Hwa Björk och America Vera-Zavala

Regi: America Vera-Zavala

Medverkande: Madeleine In Hwa Björk


Lyssningstips

Madeleine In Hwa Björk är dubbelt önskad av radiolyssnarna. Först som Lyssnarnas Sommarvärd 2019 och sedan även som Vintervärd. Vinterprogrammet sändes i P1 den 27 december 2019.

Klicka här för att läsa mer på Sveriges Radios webbplats.

Gå till hemsidan