Spelades 2019/2020

Blod och ben

Spelades 2019

Blod och ben

Spelades 2019

En vårkväll i Kronobergsparken. Ett ensamt barn jagar efter sin boll nerför slänten mot bilvägen, och plötsligt bryts lugnet av skrikande bildäck och en dov smäll.

En liten samling människors vägar korsas denna kväll. En sexårig pojke, svävande mellan liv och död, och hans förtvivlade mamma. En sjukvårdare, en förbipasserande och en olycklig bilist. Någon står som förstenad medan någon annan skyndar till undsättning. Någon förhörs av polis. Någon ber.

Det är tretusen år sedan fader Abraham sägs ha tagit sin pojke i handen, och begett sig till berget i Moria, för att genomföra det yttersta offret. Med Blod och ben återvänder teaterkompaniet Lumor till denna klassiska myt. Pjäsen är både en samtidsskildring och en betraktelse över de uråldriga berättelser som formar våra liv. Det är berättelser om lydnad och hopp, om underkastelse och återfödelse, om det yttersta offret – och om tillvarons yttersta mening.

– Det finns tillfällen då vardagen stannar upp, då vi på allvar ställs inför de övergripande frågorna om varför vi finns här på jorden, och vad vi innerst inne vill göra av vår korta tid tillsammans. Den här pjäsen vrider och vänder på ett sådant ögonblick. Vad är det vi håller för heligt när det verkligen gäller? säger Oskar Thunberg, regissör.

Blod och ben produceras av Lumor i samarbete med Östgötateatern.

FAKTA

SPELPERIOD

Norrköping, X-scenen (Repslagaregatan 9) 29 november, 5, 7, 8 december 2019


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Föreställningen var cirka två timmar lång (ingen paus)

PRODUKTIONSTEAM

Text och regi: Oskar Thunberg

Scenografi: Hanna Cecilia Lindkvist

Ljuddesign: Mira Eklund

Ljusdesign: Olle Axén

Kostym- och maskdesign: Patricia Svajger

Dockmakare: Jenny Bjärkstedt

Dramaturg: Magnus Lindman

Grafisk form: Erica Jacobsson


Intervju

"Hoppet är viktigast. Och humorn."

Läs en intervju med regissören och dramatikern Oskar Thunberg här

Medverkande

Eva Rexed
Profile krister kern2
Krister Kern
Linda Lönnerfeldt

Gå till hemsidan