Vi tar en paus – men fortsätter satsa digitalt

Alla publika föreställningar och konserter inom Scenkonst Öst, det vill säga Östgötateatern med ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester, pausas från och med idag fram till den 10 januari 2021. Detta efter gårdagens besked från regeringen om sänkt publiktak.

Under måndagen den 16 november skärptes de svenska restriktionerna kraftigt med anledning av coronapandemin. Regeringen meddelade att max åtta personer får samlas vid allmänna sammankomster och evenemang. Det här gäller från den 24 november och fyra veckor framåt.

– Det är en stor sorg just nu. Vi skulle ha haft tre premiärer nu i helgen och såg verkligen fram emot att möta publiken igen efter några veckors speluppehåll. Vi har gjort stora anpassningar för att skapa en trygg miljö för publik och personal i samband med föreställningarna, säger Östgötateaterns teaterchef Nils Poletti.

De föreställningar som ställs in med start redan denna vecka är musikalen Come From Away och Yvonne, prinsessa av Burgund på stora scenerna samt Halal Teater på X-scenen. Flera mindre föreställningar, inklusive ung scen/östs höstproduktioner, berörs också under den aktuella perioden. Möjligheten att flytta fram vissa föreställningar undersöks.

Norrköpings Symfoniorkester ställer in denna och nästa veckas planerade publika konserter.

– Det känns väldigt tråkigt men något vi känner att vi måste göra för att bidra till att minska smittspridningen, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén. Under den här svåra perioden så ger vi vår publik fina konserter på vår digitala scen istället.

Foto: Linn Persson


Berörd publik kommer att kontaktas och erbjudas återbetalning.

– Det är ett högt tryck på vår telefonbokning och biljettkassa just nu, så vi ber publiken om tålamod. Vi jobbar så snabbt vi kan och kommer att se till att alla med biljett får pengarna tillbaka, säger Cilla Holmqvist, marknads- och kommunikationschef för Scenkonst Öst.

Framöver kommer både teatern och orkestern att satsa ännu mer på digitala produktioner, så som till exempel streamade konserter och radioteater, för att kunna fortsätta erbjuda publiken scenkonst i olika former.

Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras. Följ gärna Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester i sociala medier för uppdateringar!

(Publicerad 2020-11-17)

Gå till hemsidan