Vänföreningens stipendiater

Vi gratulerar skådespelaren Ashkan Ghods, nycirkusartisterna Magali Bancel och Mattias Lindström samt patinerare Maja Magnusson Wiklund! De har belönats med vänföreningens stipendier för 2016. Här är motiveringarna.


Östgötateaterns vänförening har tilldelat Ashkan Ghods ett av 2016 års stipendier med följande motivering:

På ung scen/öst var Ashkan med i den mycket uppmärksammade föreställningen ”Rose Rose Rose” 2014.

På vår stora scen har han väl förvaltat birollerna Rosencrantz i ”Hamlet” och Zeller i ”Sound of Music”.

Något av ett genombrott innebar rollen som Johan i ”Scener ur ett äktenskap”. Där var han enligt Norrköpings Tidningar: ”obehagligt trovärdig som hjärtlöst och egoistiskt mähä”.

Sådan skådespelarkonst är värd all uppmuntran, och vi ser fram mot hans medverkan i komedin ”Bra människor” i vår.


Östgötateaterns vänförening har tilldelat Magali Bancel och Mattias Lindström två av 2016 års stipendier med följande motivering:

Bancel och Mattias berikar teatern med sin mångfasetterade cirkuskonst, antingen de integreras i vissa uppsättningar, som ”Familjen Addams” och ”Wendy & Peter Pan”, eller de skapar egna föreställningar, som ”Tänk om” och ”Håll ihop”.

Allvar och komik blandas i deras framträdanden, där hisnande akrobatik ofta gränsar till eller övergår i förtrollande magi.

Östgötateaterns vänförening har tilldelat Maja Magnusson Wiklund ett av 2016 års stipendier.

Maja färgernas och patinans mästare!

Teatern kan skapa en upplevelse att ”när och då” är nog så verkligt som ”här och nu”. I den magin är färgarens och framförallt patinerarens arbete en central del.

Det finns inte en nyans av brunt som inte Maja kan få fram, och det finns ett närmast oändligt antal.

Hon förvandlar ett nysytt plagg till en kostymering med historia och karaktär, ibland så utnött och slitet att det ser ut att falla samman, samtidigt som det kommer att hålla i hundra föreställningar.

Det är en konst på hög nivå.


Läs mer om teaterns vänförening här >>


(Publicerad 2016-10-26)

Gå till hemsidan