Välkommen in!


Höstens breda och varma repertoar blir efter den publika nedstängningen en ångande badtunna för tanke och själ. Det skriver teaterchef Nils Poletti och produktionschef Fanny Twardomanski inför säsongsstarten av spelåret 2021/2022.

Vi befinner oss äntligen i ett nytt läge. Även om vi fortfarande är i en global pandemi som skapar en hel del begränsningar för oss, så har vi bättre förutsättningar än vad vi haft tidigare.

I Sverige har i skrivande stund 82% tagit sin första vaccinationsspruta och 70% har tagit sin andra vaccinationsdos. Sverige har lägst smittspridning i Norden och bland de lägsta i Europa. Bedömare ser att en eventuell fjärde våg inte kommer att kunna slå så hårt som tidigare, med en så utbredd vaccinationsvilja som vi har i vårt land.

Vi vågar därmed hoppas på att vi nu äntligen är i lämnandet av denna kulturdystra epok och denna tunga kollektiva ensamhet som pandemin skapat. (Det finns också andra verktyg, till exempel vaccinationspass - som skulle fungera utmärkt som redskap för ännu mer säkra tillställningar.)

Ensamheten, bristen på att dela en upplevelse, att mötas, att njuta, roas och förvånas och möta andra tankar och perspektiv är så utbredd att vi nu måste fylla vår ärofyllda funktion som socialt medborgartempel, som allas vår teater!

Vi är därmed lika optimistiska som envist inställda på att genomföra vår repertoar i sin helhet den här gången.

Vi går med pigga steg ifrån pandemins kulturskugga, men också mot höstens dova färger, den första frosten till den fallande snön som sveper in allt i kyla, och vill då med vår breda och varma repertoar välkomna er in till vår teater, vår ångande badtunna i tanken och själen!

Nils Poletti, teaterchef
Fanny Twardomanski, produktionschef och biträdande teaterchef

(Publicerad 2021-09-03)


Nils Poletti och Fanny Twardomanski. Foto: Klara G

Repertoar hösten 2021

Stora scenerna

  • Alla mina liv – Interaktiv och tankeväckande komedi.
  • Amélie – Skandinavienpremiär av musikalen baserad på filmen Amelie från Montmartre.
  • Eufori – Eurodancemusikal i samarbete med Riksteatern. 

X-scenen

  • Phaedra – Internationellt gästspel av en klassisk grekisk tragedi på X-scenen.
  • Att döda en Lolita – Fri uppföljare till Vladimir Nabokovs omdiskuterade roman.

Teaterbaren

På turné

  • Sörjen som blev – turnéföreställning i samarbete med Lilla Teatern och Riksteatern.
  • Reflekterad olydnad – Spoken word-föreställning på Sverigeturné med Folkets Hus och Parker.

Mer på teatern

Dessutom: digitala produktioner, konsertsamarbete med Norrköpings Symfoniorkester, Kultur för äldre-turné, fler evenemang, dansresidens, barn- och ungdomsföreställningar med ung scen/öst med mera.

Gå till hemsidan