Teater på nya platser i vår

 

Stora teatern i Linköping ska renoveras och moderniseras, vilket innebär att delar av vårens repertoar i Linköping kommer att flyttas till andra spelplatser.

Teaterbyggnaden i Linköping är i behov av renovering och modernisering i stora delar av lokalerna och i de tekniska installationerna bakom och under scenen. För att arbetet ska kunna genomföras ostört har fastighetsägaren Lejonfastigheter beslutat att huset ska vara stängt för verksamhet under tiden som renoveringen pågår.

 Det är tråkigt att behöva stänga teatern under en period och vi beklagar att vi orsakar besvär för verksamheten och för publiken. Men vi måste sköta om byggnaden som är av stort värde för Linköping. Den kommer att fortsätta glädja Linköpingsborna i många år framöver, säger Lejonfastigheters VD Micael Antamo.


Forumteatern och Skylten

Arbetet påbörjas i april 2020 och med anledning av detta kommer Östgötateatern, som alltså är hyresgäst, att flytta de planerade Linköpingsföreställningarna i april-maj till andra lokaler. Farsen Rampfeber kommer istället att ges på Forumteatern (Ågatan 55, på gångavstånd till Stora teatern) och soppteaterföreställningar på kulturhuset Skylten (Södra Oskarsgatan 3A, nära resecentrum).

 Vi har undersökt många tänkbara lokaler och är glada över att kunna fortsätta erbjuda Linköpingspubliken teater i vår. Rampfeber är en riktig smälla-i-dörrarna-fars med en stor vridscen men den ryms på Forumteatern och vår populära soppteater kan fortsätta i samma stil med musikalisk underhållning tillsammans med lunchsoppa. Förhoppningsvis kan de nya spelplatserna göra att ännu fler upptäcker Östgötateaterns breda repertoar, säger teaterchef Nils Poletti.


BILJETTSLÄPP 10 DECEMBER

Med anledning av lokalflytten har biljettsläppet för Rampfeber och senvårens soppteater (nyheten Above all this och återvändande Bränn dessa rader) flyttats fram till den 10 december kl.12.00.

Stora teatern i Linköping öppnar igen till hösten 2020.


TILL DIG SOM ABONNENT

Du som är abonnent hos oss kommer att få en ny en Rampfeber-biljett skickad till dig via mejl (om vi har en sådan registrerad) alternativt via post. Du behåller samma datum som tidigare och vi har försökt ge dig likvärdiga platser i den nya salongen.

Med anledning av lokalbytet öppnar bytesmöjligheten för Rampfeber först den 10 december kl.12.00. Biljetterna till Rampfeber kommer du inte kunna byta själv via internet, utan där hjälper vi dig kostnadsfritt i telefonbokningen eller biljettkassan.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2019-11-29)


LÄNKAR

Läs mer om farsen Rampfeber

Läs mer om soppkonserten Above all this

Läs mer om soppkonserten Bränn dessa rader

Läs mer abonnentinformation

Läs mer om Lejonfastigheter (öppnas i ny flik)

Gå till hemsidan