Teater med säkra avstånd


Det blir teater på scen i höst! Efter en omtumlande vår med inställda föreställningar är vi glada att kunna meddela att vi – med publikbegränsningar och trygghetsåtgärder – ändå kan erbjuda efterlängtade scenkonstupplevelser live under hösten.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, instruktioner från våra ägare och gällande lagstiftning, när det gäller antal personer i publiken och vi anpassar noga alla våra rutiner för att skapa en trygg och säker miljö för både besökare och personal. Detta innebär bland annat att vi endast spelar för max 50 personer i salongen per föreställning.

Det här medför en mycket begränsad kapacitet till höstens föreställningar på våra stora scener; tragikomiska Yvonne, prinsessa av Burgund och musikalen Come From Away. Salongsplanerna görs om så att endast ett fåtal personer sitter på samma rad, med gott om utrymme såväl mellan sig som framför och bakom. 

Pauserna är borttagna för att undvika folksamlingar och en rad andra trygghetsåtgärder kommer att genomföras.


Till dig med abonnemang

Du som är abonnent hos oss har förtur till det begränsade antal platser som finns. Detta gäller:

Yvonne, prinsessa av Burgund i Linköping

Vi kommer att betala tillbaka pengarna för din/dina biljetter till Yvonne, prinsessa av Burgund, som med anledning av renovering på Stora teatern i Linköping ges på närliggande Forumteatern.

Därefter får du själv göra ett aktivt val om du vill gå på teater och köpa en ny biljett till en salong som är säkrad med avstånd och utrymme för allas vår trygghet.

Vi har tusentals abonnenter (vilket vi är så glada och stolta över!) och platsbegränsningarna kan tyvärr innebära att alla som vill se föreställningen på Forumteatern inte har möjlighet till det.

Från och med den 14 augusti till och med 1 september kan du köpa nya biljetter till Yvonne, prinsessa av Burgund i Linköping via ostgotateatern.se eller telefonbokningen på 020-51 51 20. Det här är en möjlighet som bara du som är abonnent hos oss får, i nuläget kommer vi inte att kunna sälja några Yvonne-biljetter i Linköping till personer som inte är abonnenter.

Come From Away i Norrköping

Vi kommer att boka om alla abonnemangsbiljetter till Come From Away i Norrköping och placera er i salongen enligt myndigheternas direktiv. Alla kommer tyvärr inte att kunna gå på sin ordinarie dag.

Dina nya biljetter kommer med post. Har du inte fått biljetterna senast i vecka 37 (7-11 september) - kontakta telefonbokningen på 020-51 51 20.


SPELÅRET 2020/2021

Vi kommer att fortsätta säsongen med att erbjuda teater och scenkonst i den mån vi kan. I nuläget planerar vi för att fortsatt spela för max 50 personer så länge myndigheternas rekommendationer säger detta och vi kommer att se till att våra salonger är anpassade med säkra avstånd. Detta innebär att vi kan komma att behöva ändra på abonnemangsplatser eller datum även till kommande föreställningar.

Har du frågor om ditt abonnemang är du välkommen att kontakta oss via telefonbokningen på 020-51 51 20. Se öppettider här

Vi hoppas att du har förståelse och överseende med att vi i bästa möjliga mån arbetar för att kunna ge dig unika och trygga teaterupplevelser med de förutsättningar som råder.


BILJETTSLÄPP 12 AUGUSTI

Biljetterna till höstens mindre föreställningar och evenemang släpps den 12 augusti kl. 10.00. Observera att antalet platser är begränsat. Läs mer om biljettsläppet här.

I nuläget kommer vi inte att kunna släppa några biljetter till Yvonne, prinsessa av Burgund eller Come From Away, då de är fullbokade med anledning av våra abonnemang.

Våra skådespelare och personal längtar efter att återigen möta publik och kunna ge dig berörande liveupplevelser fulla av lust, skratt och förhoppningsvis nya tankar.

Följ oss gärna i sociala medier för kommande lägesuppdateringar och inblickar i arbetet bakom kulisserna!

(Publicerad 2020-07-28)

Gå till hemsidan