Teater för äldre


När publiken inte kan komma till teaterhusen får teatern komma till publiken. Måndag den 6 april gästar skådespelaren Martin Waerme och musikern Axel Tegnered innergården till ett äldre- och seniorboende i Linköping för att ge en specialversion av Tidens tecken.

Tidens tecken bygger på vissångaren och textförfattaren Kjell Höglunds musik. Föreställningen har tidigare spelats som soppteater och after work-föreställning i Linköpings och Norrköpings teaterhuscaféer.

Måndagens version av Tidens tecken kommer att ges utomhus, på en innergård, och kunna avnjutas av de boende på äldreboendet Vardaga Gröna Gården samt seniorboendet Ekoxen Senior Center i Linköping.

 I dessa oroliga tider blir det extra viktigt för våra boende att få ta del av kulturupplevelser. Jag försöker hitta på olika säkra aktiviteter för dem och blev jätteglad över att Östgötateatern kunde ställa upp så snabbt, säger initiativtagaren Krzysztof Janusz-Bednarski, aktivitetsansvarig på Vardaga Gröna Gården.

 Det kändes självklart att ställa upp på en sådan förfrågan. Vi måste hjälpas åt och göra det vi kan för att underlätta för de boende i dessa besöksförbudstider. Om det går att genomföra utomhus på ett bra sätt kan detta bli startskottet till att vi besöker fler äldreboenden i regionen, säger skådespelaren Martin Waerme.


Läs mer om Tidens tecken.

Läs om satsningen på digitala produktioner.

DIGITAL OMSTÄLLNING

Den pågående coronapandemin har haft stor påverkan på den ordinarie publika verksamheten inom hela Scenkonst Öst, det vill säga Östgötateatern, ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester. Till och med den 30 maj 2020 är repertoaren inställd för att minska spridningen av covid-19 i samhället.

– Vi arbetar istället för att kunna erbjuda scenkonst, radioteater och fördjupande bakom kulisserna-material på nya sätt, huvudsakligen genom digitala kanaler, säger Cilla Holmqvist, marknads- och kommunikationschef för Scenkonst Öst.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2020-04-03)

Gå till hemsidan