Östgötska berättelser sökes

 

En av höstens soppteaterföreställningar ska bygga på östgötarnas egna upplevelser under coronapandemin. Nu söker Östgötateatern berättelser och önskelåtar från hela länet.

Vad har du fått uppoffra eller förlorat? Finns det en smärta eller glädje du vill dela med dig av? Det är frågor som nu ställs när vi påbörjar insamlingen av berättelser och önskelåtar till en av höstens nya föreställningar.

För manus och regi står America Vera-Zavala, som tidigare skapat produktionerna Reflekterad olydnad, Ingenting jag vet om mig stämmer, Dumar och kommande Halal Teater – samtliga med östgötar på scenen. Den här gången är det musikalartisten och koreografen Camilo Ge Bresky som kommer att ge invånarna en röst.

– Vi har drabbats på olika sätt, men vi har alla drabbats av pandemin. Alla har gått igenom någon typ av sorgeprocess. En av de magiska saker vi kan göra på en teater är att sörja tillsammans, säger America Vera-Zavala, som hoppas på sång, dans, skratt och tårar.

Berättelserna och önskelåtarna mejlas till marknad@ostgotateatern.se senast den 25 juni 2021. Det räcker med cirka en halv A4 längdmässigt.

(Publicerad 2021-05-17)

Efterlysning

Se en hälsning från dramatikern och regissören America Vera-Zavala här:


Exempel

"Kolla. Jag överlevde."

Läs en av berättelserna som kommit in här

Gå till hemsidan