Östgöta Kök tar över teaterns serveringar

 

I höst återöppnas inte bara teaterhusen i Norrköping och Linköping, utan även en nyrenoverad bar- och cafémiljö med nytt koncept och ny restauratör.

Det är Östgöta Kök som tar över driften av det som på Stora teatern i Norrköping tidigare hetat Café Gycklaren. Det nya namnet från hösten 2021 är Teaterbaren. Östgöta Kök, som har en stark matkärlek och arbetar med regionala råvaror, kommer även att se över och uppdatera caféutbudet på Stora teatern i Linköping. Här byter Guldfoajén och Övre foajén namn till övre respektive nedre Teaterbaren.

– Detta är för oss ett fantastiskt komplement till vår verksamhet och vi ser fram emot att få vara med och tillföra en utökad service och extra dimension. Vår vision är att ta ett helhetsgrepp om teaterbesöket och skapa ett unikt mervärde för teaterbesökaren i både Linköping och Norrköping med mat och dryck, säger Malin Peterzén, Guest Relation Manager på Östgöta Kök.


Vinnande koncept

I Norrköping driver Östgöta Kök sedan tidigare restaurang- och cateringverksamhet med egen delikatessbutik och Härlig pasta, Burgers & Bangers, Vinyl, Arv, Gin samt Arkösunds Hotell. I Linköping huserar Östgöta Kök på Garnisonsområdet och på Campus Valla såväl som med catering och en omfattande bageri- och konditoriverksamhet. Till december 2021 utökas verksamheten i Linköping med ÖK Smak och TAK i LINK Business Center.

– Vi är glada för att börja arbeta tillsammans med Östgöta Kök. Deras värdegrund, genuina kärlek till råvaran, omtanken och hantverket, passar väl in hos oss, säger Cilla Holmqvist, marknads- och kommunikationschef på Scenkonst Öst.

 

Nyrenoverat till återstarten

Under pausen på de fysiska scenerna i spåren av coronapandemin har de publika utrymmena en trappa upp i Norrköpings teaterhus genomgått stora förändringar, i samråd mellan Östgötateatern och fastighetsägaren Norrevo. Promenoaren har breddats, den stora serveringsdisken inuti blivande Teaterbaren har flyttats och två mindre barer har tillkommit på andra platser i teaterhuset. Syftet är att skapa bättre flöden och minska köer i pausen.

Dessutom har köket uppgraderats och de tekniska förutsättningarna för att kunna ge föreställningar i Teaterbaren förbättrats. Innertaket, som vattenskadades i samband med släckningsarbetet efter branden 2019, har åtgärdats under den ytskiktsmässiga totalrenoveringen.

Sittande: Thomas Hallgren och Karin Elebring, som äger och driver Östgöta Kök. Stående: Malin Peterzén, Guest Relation Manager på Östgöta Kök, och Cilla Holmqvist, marknads- och kommunikationschef på Scenkonst Öst. Foto: Niclas Fasth


"FANTASTISK HELHETSUPPLEVELSE"

– Vi längtar och ser så mycket fram emot hösten och återstarten. Att vi tillsammans med Östgöta Kök får möta vår publik igen – på ett tryggt sätt och enligt rådande rekommendationer – och ge dem en fantastisk helhetsupplevelse! säger Cilla Holmqvist på Scenkonst Öst.

Teaterhuset i Linköping har två vackra caféer; ett med ståplatser på andra våningen och ett mindre café med sittplatser på tredje våningen. I uppdraget som ny restauratör ingår att se till att båda städernas serveringar, såväl som X-scenen, har ett fräscht och varierat utbud.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2021-06-28)


Klicka här för att se aktuell meny

Gå till hemsidan