Kerstin får ständigt nya upplevelser 


Kerstin Nilsson har haft abonnemang på Östgötateatern sedan 1974. ”Det gör att man verkligen kommer iväg”, säger hon.

Kerstin Nilsson bor nära Stora teatern i Linköping och sedan mitten av 1980-talet har hon och sju vänner haft som tradition att äta teatersupé hemma hos henne efter teaterbesöken. Numera växlar värdskapet.

– Jag älskar teater och performance. Jag går på mycket annat också och är väl lite av en teaterapa själv, säger Kerstin Nilsson, som tidigare arbetat som lärare.


Aktiv vänförening

Kerstin har varit med i Östgötateaterns vänförening sedan den startade på 1990-talet och i nästan 20 år har hon dessutom varit sekreterare i föreningen.

Hon berättar om vänföreningens många medlemsaktiviteter. Det handlar till exempel om möten med skådespelare och regissörer i anslutning till varje föreställning.

– Vi gör också flera teaterresor varje år till andra teatrar och föreställningar, säger Kerstin.

Medlemsavgiften på 100 kronor går till stipendier som årligen delas ut till personal på teatern.


Ger eftertanke

De bästa föreställningarna är de som griper tag i en och skapar intressanta diskussioner efteråt, säger Kerstin.

– Man måste inte alltid tycka lika. Ensam var en sådan som grep tag ordentligt, liksom hela SPETS-projektet med tidigare bortglömda kvinnliga dramatiker. Det är sådant som ger eftertanke. Sedan är Östgötateatern alltid urskicklig på musikaler och La Cage aux Folles var ju fantastiskt bra.


Vad skulle du säga till någon som funderar på att gå på teater men inte kommer iväg?

– Man får nya tankar och nya upplevelser. Man blir både underhållen – om det är en sådan pjäs – och får nytt tankegods. Abonnemang är jättebra för det gör att man verkligen kommer iväg, säger Kerstin Nilsson.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2017-09-27)


Vill du veta mer om teaterns vänförening?

Kontakta ostgotavanner@gmail.com för mer information och medlemskap.


Funderar du på att bli abonnent?

Du har fortfarande möjlighet att köpa ett teaterpaket och bli abonnent för spelåret 2017/2018. Du får fyra föreställningar till priset av tre, sitter alltid på samma plats och har möjlighet att byta föreställningsdag vid förhinder.

Läs mer på www.ostgotateatern.se/teaterpaket

Gå till hemsidan