Mer digital kultur

 

Omställningen till smittsäkra digitala kulturupplevelser fortsätter. Pausen för Östgötateaterns publika föreställningar förlängs till och med den 1 mars 2021. Vårens två stora produktioner – Peer Gynt och Expedition kyla – flyttas till våren 2022.

Sedan november har den publika teater- och konsertverksamheten inom Scenkonst Öst (Östgötateatern med ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester) varit pausad. Flera föreställningar och konserter har fått ställas in med anledning av skärpta restriktioner och i syfte att bidra till att minska smittspridningen i samhället. Istället har vi fokuserat på att ge digitala produktioner.

– Vår satsning på digitalt utbud fortsätter och förstärks i och med den förlängda pausen. Vi jobbar just nu för fullt med att ställa om ytterligare och se över olika alternativ för en digital repertoar, säger teaterchef Nils Poletti.

Vårens två stora föreställningar – Sverigepremiären av den mörka finska komedin Expedition kyla och den visuella nytolkningen av den norska klassikern Peer Gynt – flyttas till våren 2022. Du som är abonnent kommer att kontaktas av oss under de närmaste veckorna och erbjudas pengarna tillbaka. Läs mer här

De mindre föreställningarna på X-scenen och i teatercaféerna kommer att få nya speldatum, alternativt ges i digital tappning. Från och med mars kommer vi också att ha flera av dessa redo för att kunna spelas på stora scenen fram till sommaren, däribland en helt ny konsertföreställning. Hela vårens tänkta repertoar – både digital och fysisk – offentliggörs inom kort.

Salongen i Norrköpings teaterhus. Foto: Jeanette Söderwall

Vi ber om förståelse för att det framöver kommer att vara ett högt tryck i vår kundtjänst när tusentals abonnenter ska återbetalas. Utöver via telefonbokningen på 020-51 51 20 kan du även nå oss genom den nya chattfunktionen här på ostgotateatern.se samt via mejl till infobiljett@scenkonstost.se.

Vi längtar efter att kunna öppna teaterhusen igen och träffas på riktigt. Till dess – ta hand om dig och om andra!

(Publicerad 2021-01-11)

Klicka här för att utforska vårt digitala utbud

Gå till hemsidan