radioteater om småbarnsåren


Har du blivit född var hösten 2019 den första föreställningen att ha premiär på X-scenen. På fredag återföds pjäsen – som radioteater! Lyssna kostnadsfritt via våra digitala kanaler.

Har du blivit född är en fartfylld pjäs med humor och lite allvar på tema graviditet och föräldraskap.

 På sociala medier matas vi ofta av vackra foton på bebismagar, nytränade och pigga föräldrar, barn som jollrar och alla skrattar med. Vi ville visa fler sidor av myntet – frustrationen över att inte förstå sin bebis behov, att inte hinna bajsa klart för att barnet skriker, relationen mellan föräldrarna som går via barnet och sexet som tryter. Men framförallt ville vi skratta och ha roligt under arbetsprocessen och det tror jag lyser igenom även i den här versionen, säger regissören Maurits Elvingsson.

I den nya versionen medverkar han även som skådespelare, tillsammans med Östgötateaterns Caroline Harrysson och Sanna Ingermaa Nilsson från Smålands Musik & Teater. Andra röster som hörs tillhör Anja Rajic, Tobias Almborg och Karin Oscarsson.


DIGITAL NYPREMIÄR

5 juni kl.19.00 på ostgotateatern.se/fodd20

Produktionen ligger kvar så att du kan lyssna på den även i efterhand.


OM PJÄSEN

Vad är bebisbubblan? Hur ser ett gräl ut under småbarnsåren? Vad pratar männen om i bastun, egentligen?

Detta och mycket mer tas upp i Har du blivit född, som var den första föreställningen ut på Östgötateaterns nya experimentscen (X-scenen) hösten 2019. Tillsammans med regissören Maurits Elvingsson har skådespelarna Anja Rajic, Caroline Harrysson och Sanna Ingermaa Nilsson grävt där de står och genom improvisation och lek skapat en pjäs med humor och lite allvar.

Välkommen att ta del av ett fartfyllt experiment med både sketcher och sång!

Gå till hemsidan