Inställt biljettsläpp

 

De skärpta restriktionerna för Östergötland gör att det planerade extra biljettsläppet för höstens produktioner ställs in. Länsstyrelsen har beslutat att publiktaket på 50 personer vid sittande evenemang ligger kvar. Vi följer detta och fortsätter arbeta intensivt med att säkerställa tryggheten för vår publik och personal.

Scenkonst Öst (där Östgötateatern tillsammans med ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester ingår) har haft en dialog med våra kommunala ägare och regionen. Vi kommer att fortsätta spela för 50 personer. Vi har ett väl utvecklat säkerhetsarbete och bedömningen är att vi kan ta emot publiken på ett tryggt sätt i våra lokaler – självklart enligt gällande riktlinjer när det gäller till exempel avstånd och andra smittskyddsåtgärder. Läs mer om dessa på www.ostgotateatern.se/trygg

Med anledning av förra veckans beslut om skärpta lokala restriktioner kommer också nya riskbedömningar att göras för hela verksamheten, för att se om ytterligare åtgärder behöver vidtas.

Du som har biljett och inte vill gå på teater i rådande läge får självklart pengarna tillbaka. Välkommen att kontakta telefonbokningen på 020-51 51 20. Se öppettider här.

Föreställningar som är på turné och/eller spelas i andra lokaler än våra egna de kommande veckorna ställs däremot in. Det gäller till exempel ung scen/östs klassrumsföreställningar av Orka mera – orientera! och ett gästspel med Reflekterad olydnad på Unga Klara i Stockholm. Detta med anledning av att vi inte har kontroll över säkerhetsarbetet samt att vi vill undvika resande för våra medarbetare. Veckans planerade invigning av ung scen/östs nyrenoverade teaterhus i Linköping flyttas också fram.

Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras. Till dess; håll ut, håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska smittspridningen. Tack för ditt tålamod och din hänsyn!

Salongen i Norrköpings teaterhus. Foto: Markus Gårder


ABONNENT?

Du som är abonnent i Norrköping har fått en ny biljett till Yvonne, prinsessa av Burgund hemskickad. Den nya biljetten gäller.

Du som är abonnent i Linköping behöver kontakta telefonbokningen på 020-51 51 20 för att boka om din biljett till en ny dag som passar dig.

Läs mer på ostgotateatern.se/abonnentinfo. Har du frågor angående din biljett? Kontakta oss på INFOBILJETT@SCENKONSTOST.SE eller ring 020-51 51 20.


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Välkommen att följa oss i sociala medier (@Östgötateatern) för löpande nyheter och bakom kulisserna-inslag. Du kan också anmäla dig till vårt digitala nyhetsbrev längst ner på startsidan här på ostgotateatern.se.

Tips! Under rubriken På scen kan du ta del våra digitala produktioner kostnadsfritt.

(Publicerad 2020-11-02)

Gå till hemsidan