Filmpris till Carl Fristedt

Carl Fristedt, som arbetar på Östgötateaterns marknadsavdelning, vann första pris i kortfilmstävlingen Guldsvanen under Norrköping Filmfestival Flimmer.

Som marknadsassistent på teatern arbetar Carl Fristedt halvtid med bland annat affischering och event. Dessutom är det han som filmar och redigerar trailers för olika föreställningar.

I samband med den 18:e upplagan av Norrköping Filmfestival Flimmer arrangerades i fredags kortfilmstävlingen Guldsvanen på biografen Cnema. Carl Fristedt vann första pris i tungviktsklassen samt priset Publikens val för sin film Astronaut.

- Det känns jättekul! Särskilt med tanke på att det var flera tävlande bidrag som höll väldigt hög klass, säger Carl.

Astronaut är ett försoningsdrama som kretsar kring relationen mellan en ung kvinna och hennes personliga assistent. I huvudrollerna ser vi Jessie Lewis Skoglund, som tidigare arbetat på ung scen/öst, och Linn Öster.

Filmen kommer nu att vara Östergötlands bidrag till Novemberfestivalen i Trollhättan.

- Novemberfestivalen är en väldigt bra möjlighet att se ny kortfilm från hela Sverige och det ska bli jättekul att representera Östergötland, säger Carl.

Vid sidan om jobbet på Östgötateatern driver han filmproduktionsbolaget Glada Gatan.

Fotnot: Adam Onishi vann Guldsvanens mellanviktsklass (för filmare mellan 16-19 år) med filmen Lucky David. Alen Muhic fick årets hedersomnämnande för bästa foto genom filmen Malum.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2016-10-10)
Foto: Carl Fristedt

Gå till hemsidan