En sexig skrattfest


En nyskriven komedi om sex. Dramatikern och regissören Paula McManus beskriver Galleri 6 som en skruvad och kärleksfull skrattfest.

– Jag vill att publiken ska gå därifrån och vara lättare, modigare och lite svettiga, säger hon.

Vid ensemblens första gemensamma läsning av manuset rådde en härligt fnittrig stämning i rummet, berättar Paula McManus.

–  Det är pinsamt även för mig, skrattar hon.

Galleri 6 utspelas på ett konstgalleri. Temat på utställningen är sex och besökarna som kommer dit har alla sina egna lustar och problem att brottas med.

–  Karaktärerna är skruvade samtidigt som de är supermänskliga på samma gång, säger Paula.

Tankarna bakom skapandet av föreställningen är dels att underhålla och dels att öppna upp för samtal.

–  Vi lever i ett väldigt sexualiserat samhälle där sex ska vara så öppet och tillgängligt att ”alla får göra som de vill”. Men när man väl pratar om det så tycker jag inte att det är så öppet, säger Paula.


Snällt och kärleksfullt

Paula beskriver Galleri 6 som en absurd komedi med mycket skratt och hög igenkänning. Lite av en uppföljare till Woody Allens 70-talssuccé Allt du skulle vilja veta om sex, men varit för skraj att fråga om.

–  Jag vill inte provocera. Den är inte provokativ, men rakt på sak.

Även om tempot är högt så tror Paula att det kommer att vara lätt för publiken att hänga med. Föreställningen kommer dessutom att innehålla en hel del varm och svängig musik och mycket sång.

–  Det ska vara en snäll och kärleksfull föreställning. Man ska komma ut som en gladare människa. Jag tror att det kommer att bli en riktig skrattfest, avslutar Paula McManus.


FAKTA PAULA MCMANUS

Paula McManus är regissör, dramatiker och skådespelare. Genom åren har hon medverkat i ett antal filmer och tv-program och bland annat varit programledare för Bullen.

Paula har till exempel skrivit pjäser för Dalateatern, Estrad Norr och Teater Västmanland. Hon har också regisserat improvisationsföreställningen Psykakuten på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm samt skrivit och regisserat radiodramat Lärarna och radioprogrammet Anna Blomberg i P4.

Paula har skapat två föreställningar på ung scen/öst; Sexigt - på riktigt och Det var en gång en drama queen.


Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2019-01-16)

Läs mer om Galleri 6

Gå till hemsidan