Digital kultur för äldre

 

Julfirandet kommer inte att bli som vanligt i år. Som en digital julklapp till alla östgötar som annars brukar nås av Östgötateaterns turnerande Kultur för äldre-program släpps istället en radioteaterproduktion – smittskyddssäkert och kostnadsfritt för boenden i regionen.

Två kavaljerer – en sjömansfantasi efter Evert Taubes visor – var ursprungligen tänkt att turnera till äldreboenden och träffpunkter under hösten 2020. Under rådande pandemi fick turnén ställas in. Nu har Richard Turpins nyskrivna pjäs istället blivit radioteater, med skådespelarna Patrik Voight och Peter Sundberg i rollerna.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda denna digitala premiär exklusivt för boenden och äldre östgötar som längtar efter kultur. Nu när besöken och julfirandet inte blir som vanligt är det kanske viktigare än någonsin att kunna ta del av kulturupplevelser, säger teaterchef Nils Poletti.

Östgötateatern kommer, med start från idag, att aktivt kontakta boenden i Östergötland för att erbjuda den digitala versionen av Två kavaljerer kostnadsfritt. Den som bor eller jobbar inom äldreomsorgen eller som på annat sätt tar del av regionens insatser är också välkommen att själv ta kontakt med teatern.

Läs mer om Två kavaljerer och om hur du bokar här


OM KULTUR FÖR ÄLDRE

Att alla ska ha möjlighet att delta i kulturlivet är en del i de nationella och regionala kulturpolitiska målen. Östgötateatern är med i Region Östergötlands insatser inom kultur för äldre. Syftet är att öka tillgängligheten till ett kulturutbud med konstnärlig kvalitet som passar äldres önskemål och behov. Programmen riktar sig till personer som är över 65 år och har behov av insatser i form av till exempel hemtjänst eller boende i kommunal eller privat regi.

Läs mer på kulturforaldre.se (öppnas i ny flik)

Gå till hemsidan