Christina på torgturné


Ser du en äldre gul taxibil stående på ett torg någonstans i Östergötland framöver är det sannolikt Scenkonst Östs representant Christina Grüttner som är på besök.

Christina arbetar som säljare och har sedan årsskiftet längtat efter en turné där hon åker runt till regionens alla kommuner och berättar om vad som är på gång hos Östgötateatern med ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester.

– Sedan kom corona emellan. För oss på säljavdelningen innebar det bland annat ett stort arbete med att kontakta publiken som drabbats av vårens inställda föreställningar. Men nu kan jag äntligen börja åka ut, om än i lite mindre skara än jag tänkte från början, säger hon.

Med sig på turnén har Christina de sprillans nya programmen för spelåret 2020/2021, såväl som godis. Utöver att stå på strategiska platser, dela ut program och prata med människorna där kommer hon även att till exempel besöka lokala företag.

 Jag vill nätverka och skapa nya kontakter. Förhoppningsvis kan jag bidra till att väcka intresse för de upplevelser vi erbjuder och ge något att se fram emot. Jag tror verkligen på kulturell friskvård - att kulturupplevelser kan göra så mycket gott för vårt välbefinnande! säger Christina Grüttner.

Abonnemangen och biljetterna för spelåret 2020/2021 släpps den 12 augusti.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2020-05-19)

TURNÉPLAN

  • 27 maj Finspång (Bergslagstorget, kl.11.30-13.00)
  • 28 maj Linköping (framför Stora teatern, kl.11.30-13.00)
  • 29 maj Åtvidaberg (Stortorget, kl.10.00-12.00)
  • 29 maj Mjölby (Jerikodalstorget, kl.14.30-15.30)

Fler stopp kan tillkomma.


HÖSTPROGRAMMET

Här kan du bläddra i Östgötateaterns nya program digitalt (öppnas i ny flik).

Gå till hemsidan