Bokens dag 2017


Den 20 november arrangeras Bokens dag i Linköping och traditionsenligt öppnar vi dörrarna till Stora teatern för en spännande författarafton med namnkunniga gäster.

Med start kl.18.30 tar skådespelaren Marie Göranzon och författarna Mons Kallentoft, Martina Haag, Stina Jofs och Fatima Bremmer plats på scenen. Samtalet leds av Anna Lindberg, publisher för Östgöta Media.

Marie Göranzon är aktuell med den kommande självbiografin Vrålstark & skiträdd, skriven av Stina Jofs, där hon berättar om sitt liv och sina 50 år på Dramaten. Mons Kallentoft, även han född och uppvuxen i Linköping, har precis gett ut den fjärde boken om kriminalinspektör Zack Herry, som han skriver tillsammans med Markus Lutteman. I oktober kommer nästa Malin Fors-deckare, Bödelskyssen.

Martina Haag är aktuell med sin kommande roman Livet går så fort och så långsamt, som ges ut i oktober. Fatima Bremmer har i sin tur skrivit boken Ett jävla solsken om vad som fick Sveriges modigaste journalist, Ester Blenda Nordström, att tappa modet. 

Bokens dag arrangeras av Corren, Linköpings stadsbibliotek, Östgötateatern och kommunens kultur- och fritidsnämnd. Årets arrangemang är det 28:e i ordningen.


(Uppdaterad 2017-11-01)

DATUM

20 november 2017 kl.18.30


BILJETTER

Biljetterna säljs i år genom Östgötateatern och kan bokas via telefonbokningen, internet eller i teaterhusets biljettkassa.


BILJETTSLÄPP

7 november kl.12.00


PRISER

Parkett och 1:a balkong 225 kr
2:a balkong 200 kr


ÖVRIGA ARRANGEMANG 20 NOVEMBER

På Linköpings stadsbibliotek blir det boklunch med kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej kl.12.00-13.00 samt bokeftermiddag med Linköpingsförfattaren Lina Liman kl.14.00-15.00. Samtalsledare är kulturskribenten Mattias Ahlén. Fri entré.

Gå till hemsidan