Biljettsläpp till höstens stora föreställningar

 

En färgstark musikal (Amélie) och en underhållande komedi (Alla mina liv). På tisdag den 27 april kl.10.00 släpper Östgötateatern biljetter till höstens produktioner på de stora scenerna i Norrköping och Linköping.

Vår musikalsatsning fortsätter med Skandinavienpremiär på Amélie, en musikal baserad på den femfaldigt Oscarsnominerade filmen Amélie från Montmartre. Regissör är Markus Virta, som senast stod bakom hyllade Come From Away. Rollen som den fantasifulla och karismatiska Amélie spelas av Klara Enervik och hennes kärleksintresse Nino av Hani Arrabi.

Se regissören Markus Virta och scenografen och kostymdesignern Stine Martinsen berätta om Amélie här:


Klicka här för att läsa mer om Amélie och se alla inblandade.


Påverka handlingen

Alla mina liv är en tänkvärd komedi av den brittiska dramatikern Alan Ayckbourn, i regi av Johan Huldt. Pjäsen består av totalt åtta pjäser med sexton olika slut. Vilka pjäser-i-pjäsen som spelas under en föreställning avgörs av publiken. Alla mina liv handlar om och visar prov på hur de små valen vi gör kan förändra hela vårt liv. Samtliga roller gestaltas av Ann-Sofie Andersson Kern och Sven Angleflod.

Se regissören Johan Huldt berätta om Alla mina liv här:


Klicka här för att läsa mer om Alla mina liv och se alla inblandade.

Klara Enervik som Amélie. Foto: Niclas Fasth


Scenkonst med omtanke

Till att börja med släpps endast 50 biljetter per föreställning och speldatum. Dessutom med en meters avstånd mellan besökarna i salongen, tillsammans med ytterligare trygghetsåtgärder. Läs mer om dem här. Om pandemiläget tillåter och restriktionerna lättar så kommer vi att släppa fler biljetter längre fram - håll utkik på vår webb och i sociala medier.

Du bokar enklast biljetter via kalendern på startsidan eller på respektive föreställnings egen sida. Bokningen öppnar den 27 april kl.10.00.

I samband med coronapandemin har Östgötateatern också infört öppet köp på biljetter. Kontakta telefonbokningen om du inte kan eller vill gå det datum du har biljett till, så kan du avboka kostnadsfritt och få pengarna tillbaka.


Hälsning från teaterchefen

Se teaterchef Nils Poletti berätta om hösten och det kommande biljettsläppet här:


Förlängd publik paus

Pausen för publika föreställningar och konserter inomhus inom Scenkonst Öst, det vill säga Östgötateatern med ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester, är förlängd till och med den 1 juni 2021.

Klicka här för att läsa om vårens huvudsakligen digitala teaterrepertoar.

(Publicerad 2021-04-20)

Gå till hemsidan