Audition: Amélie

 

Två veckor innan musikalen Come From Away har Nordenpremiär på Östgötateatern i Norrköping kallar teatern till audition för nästa spelårs stora musikal; Amélie.

Föreställningen bygger på Jean-Pierre Jeunets flerfaldigt Oscarsnominerade film från 2001 (svensk titel Amelie från Montmartre) och är skapad av Daniel Messé, Nathan Tysen och Craig Lucas. Regissör är Come From Away-aktuella Markus Virta och musikaliskt ansvarig är Nils-Petter Ankarblom.

– Föreställningen kommer att vara tydligt inspirerad av filmen. Tematiken, känslan och karaktärerna kommer att kännas igen, säger regissören Markus Virta.

– Vi är glada och stolta över att Amélie får sin skandinaviska premiär hos oss hösten 2021. Det här är en del i vår pågående satsning på att göra Östgötateatern till Sveriges ledande musikalscen, säger teaterchef Nils Poletti.


FÄRGSTARKA KARAKTÄRER

Föreställningen har mycket sång, men även mycket talad dialog och färgstarka karaktärer. De roller som skådespelare och musikalartister nu har möjlighet att söka till är Amélie och hennes kärleksintresse Nino, såväl som till ett antal övriga roller.

– Vi sätter ihop pjäsen baserat på vår egen ensemble, men fyller även på med ytterligare skådespelare och musikalartister. Vi är glada att kunna erbjuda audition så att vi breddar vår kännedom om fältet och kan vara en öppen arbetsplats, säger Fanny Twardomanski, produktionschef på Östgötateatern.

Auditions kommer att hållas i Norrköping den 5 och 13 oktober. Den som söker ska vara tillgänglig för anställning hösten 2021, ha tidigare erfarenhet av musikal och en yrkesutbildning inom scenområdet. Sista ansökningsdatum är den 25 september.

Amélie kommer att ingå i Östgötateaterns abonnemang för spelåret 2021/2022.


Läs annonsen och se hur du ansöker här.

Text: Jeanette Söderwall (Publicerad 2020-09-11)


OM MARKUS VIRTA

Markus Virta är regissör och musikalartist utbildad vid Balettakademien i Göteborg. Han har bland annat varit verksam vid Åbo Svenska Teater, Wasa Teater och Svenska Teatern i Finland, Teater Västernorrland, Den Fynske Opera i Danmark, Wermland Opera och Oscarsteatern.

Han debuterade som regissör 2011 med Rasmus på luffen på Åbo Svenska Teater. Sedan dess har han bland annat regisserat Parade (2015), Candide (2015), En Gentlemans Handbok i Kärlek & Mord (2015), Something Rotten (2018) och Måndag hela veckan (2020) på Wermland Opera, Spelman På Taket (2019) samt Gentlemannen - En Musikalkomedi om Kärlek & Mord (2018) och Så som i Himmelen (2019) på Oscarsteatern.

Markus är just nu aktuell som regissör för Nordenpremiären av Come From Away på Östgötateatern.


OM NILS-PETTER ANKARBLOM

Nils-Petter Ankarblom är kompositör, arrangör och dirigent, utbildad på Musikhögskolan i Malmö. Han är musikaliskt ansvarig för organisationen Lovewell Institute for the Creative Arts, där han lett mer än 30 musikaler.

2016 dirigerade Nils-Petter Tuck Everlasting (2016) på Broadway i New York och han har även arbetat med produktioner som The Phantom of the Opera och Chess på svenska på Kristianstad Teater, Sunday in the Park with George (Short North Stage) och urpremiären av Camera på Östgötateatern 2018.

Han är just nu aktuell med den nya uppsättningen av Camera på Smålands Musik & Teater.

Gå till hemsidan