Skola

Ta med dina elever på magiska teaterupplevelser!

Bli skolombud

Nu kan du som är lärare och vill gå på teater med dina elever bli skolombud för Östgötateatern. Som skolombud kommer du att under spelåret att bjudas in till lärar- och inspirationskvällar. Dessutom kommer du att få träffa skådespelare, regissörer och andra som arbetar på teatern.

Inför varje ny uppsättning kommer vi att ha en förhandsvisning speciellt för er som jobbar inom skolan, så att du och dina kollegor är förberedda på vad ni ska se tillsammans med eleverna. 

Om du vill få information från oss och anmäla dig som skolombud, maila till anna.nilsson@ostgotateatern.se


Fri entré

Vi erbjuder fri entré för grundskolor och gymnasieskolor i Östergötland. Antalet platser är begränsande till två klasser per föreställning - först till kvarn! En lärare per klass går gratis (max 30 elever/klass).


BOKNING

Anmäl ditt intresse att se en föreställning med klassen via formuläret nedan. Så snart vi har kontrollerat att platser finns tillgängliga så kommer du att få en bokningsbekräftelse från oss.

Länk till formulär för intresseanmälan


Våren 2020

Med anledning av coronapandemin har vår största ägare Region Östergötland beslutat att ställa in all publik verksamhet inom Scenkonst Öst (Östgötateatern, ung scen/öst och Norrköpings Symfoniorkester) till och med den 30 maj 2020. 

Har du bokat ett teaterbesök för klassen på någon av Östgötateaterns stora scener under den här perioden? Vänligen kontakta biljettkassan via mejl: infobiljett@scenkonstost.se eller telefon: 020-51 51 20.


FRÅGOR

Välkommen att kontakta vår telefonbokning på 020-51 51 20 vid frågor och funderingar.


UNG SCEN/ÖST

Fler föreställningar för barn och ungdomar hittar du hos ung scen/öst, som är en självständig del av Östgötateatern. ung scen/öst har i uppdrag att spela teater för alla från 6 år och uppåt med fokus på skolklasser.

Länk till ung scen/östs hemsida

Hösten 2019


THE LAST FISH

Cirkus, musik, magi - och en robot. Fem cirkusartister, två musiker från Norrköpings Symfoniorkester och en industrirobot i en hisnande enaktsföreställning på tema miljö.

Rekommenderas från årskurs 7 och uppåt.

Läs mer om The Last Fish


FAUST II

En storslagen teaterfest. Följ med Faust och djävulen på ett episkt äventyr i det antika Grekland! Möt mytologiska vidunder, gudar, gudinnor och riddare i denna surrealistiska folksaga av Johann Wolfgang von Goethe.

Rekommenderas från gymnasiet och uppåt.

Läs mer om Faust II

Våren 2020


LIZZIE - INSTÄLLD!

Hyllad rockmusikal baserad på en verklig mordgåta - det olösta fallet Lizzie Borden i slutet av 1800-talet. Möt fyra starka kvinnliga karaktärer i en historia fylld av gotisk skräck, romantik och medryckande musik.

Rekommenderas från årskurs 7 och uppåt.

Läs mer om LIZZIE


RAMPFEBER - INSTÄLLD!

Rampfeber är en fartfylld fars och en modern klassiker på världens teaterscener. Föreställningen ger en svindlande komisk inblick bakom kulisserna i teaterns magiska (?) värld!

Läs mer om Rampfeber

Bra att veta inför ert besök

Här har vi samlat en PDF med information om teatern och saker som kan vara bra att veta inför teaterbesöket med eleverna.

Gå till hemsidan