Hoppa till innehåll

Vaccinationsbevis

Information med anledning av Covid-19

Regeringen har beslutat att införa krav på vaccinationsbevis och avstånd mellan sittande sällskap för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Restriktionerna innebär att sällskap om som mest åtta personer tillåts, och att varje sällskap sitter med en meters avstånd till varandra. Kraven på vaccinationsbevis och avstånd mellan sällskap gäller från och med 12 januari.

Detta innebär att alla över 18 år som besöker Östgötateaterns föreställningar ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation. Undantag gäller personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig.

För att kunna garantera avstånd mellan besökande sällskap kommer du som redan bokat biljett att tilldelas en ny salongsplats i samband med besök. Tilldelning av nya salongsplatser sker när du kommer till teatern, vi rekommenderar därför att komma i extra god tid till ditt besök.
 

Detta gäller inför ditt besök
 1. Att komma till teatern i mycket god tid
 2. Att ha giltigt vaccinationsbevis med sig och redo för scanning
 3. Att ha giltig legitimation med sig och redo för uppvisande
 4. Hämta vaccinationsbevis på covidbevis.se

Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet på papper. Observera att negativt covidtest, tillfrisknandebevis eller vaccinationskortet som delades ut i samband med vaccination inte är giltiga.

Detaljerad information om vaccinationsbevis finns hos e-hälsomyndigheten.

Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker teatern. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning för. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

Vad gäller?

Trygga teaterbesök

 • Öppna dörrar. Vi har entrédörrar öppna och våra värdar öppnar dörrarna in till salong, så att du inte ska behöva ta i handtag.
 • I våra lokaler finns utplacerade stationer med handsprit.
 • Vi erbjuder gratis munskydd - säg till en publikvärd om du vill ha.
 • Välj rätt entré. Titta på din biljett – där anges om din stol finns på höger eller vänster sida i salongen samt vilken salongsdörr som ligger närmast. När du kommer till och går från teatern önskar vi att du går in och ut genom motsvarande höger eller vänster entrédörr samt närmaste salongsdörr för ett så smidigt flöde som möjligt.
 • Ingen kontanthantering. Du kan betala med bankkort eller Swish.
 • Hörhjälpmedel finns hos publikvärdarna och spritas efter användning.
 • Förbokning. Du behöver fortsatt boka biljett till alla våra evenemang, inklusive öppna repetitioner där det tidigare gick att komma ”på dörren”. Detta för att undvika köbildning vid teaterhusen.
 • Teaterns värdar finns på plats för att hjälpa alla till sin plats och uppmuntra till avstånd. Värdarna har fått extra utbildning i säkerhets- och hygienrutiner.
 • Öppet köp. Vi fortsätter med öppet köp på samtliga biljetter så att den som är den minsta förkyld kan avboka och få pengarna tillbaka. Köp helst biljetter via ostgotateatern.se - enkelt och garanterat smittfritt.