För din trygghet

Information med anledning av covid-19


Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning för dig som besöker oss. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

Den 29 september hävdes restriktionerna gällande bland annat avstånd mellan sällskap i salongen, men vi uppmanar till fortsatt hänsyn till andra i såväl salong som i foajé.

Viktigt: Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker teatern.

Observera att undantag från restriktionerna, till exempel när det gäller fysisk distans, kan gälla för vår konstnärliga personal som arbetar på scenen.


Vad vi gör

  • Öppna dörrar. Vi har entrédörrar öppna och våra värdar öppnar dörrarna in till salong, så att du inte ska behöva ta i handtag.
  • I våra lokaler finns utplacerade stationer med handsprit.
  • Vi erbjuder gratis munskydd - säg till en publikvärd om du vill ha.
  • Välj rätt entré. Titta på din biljett – där anges om din stol finns på höger eller vänster sida i salongen samt vilken salongsdörr som ligger närmast. När du kommer till och går från teatern önskar vi att du går in och ut genom motsvarande höger eller vänster entrédörr samt närmaste salongsdörr för ett så smidigt flöde som möjligt.
  • Ingen kontanthantering. Du kan betala med bankkort eller Swish.
  • I teaterhusen finns markeringar med uppmaningar till att hålla avstånd samt skyltar med information om att till exempel noga tvätta händerna.
  • Hörhjälpmedel finns hos publikvärdarna och spritas efter användning.
  • Förbokning. Du behöver fortsatt boka biljett till alla våra evenemang, inklusive öppna repetitioner där det tidigare gick att komma ”på dörren”. Detta för att undvika köbildning vid teaterhusen.
  • Teaterns värdar finns på plats för att hjälpa alla till sin plats och uppmuntra till avstånd. Värdarna har fått extra utbildning i säkerhets- och hygienrutiner.
  • Öppet köp. Vi fortsätter med öppet köp på samtliga biljetter så att den som är den minsta förkyld kan avboka och få pengarna tillbaka. Köp helst biljetter via ostgotateatern.se - enkelt och garanterat smittfritt.


Vad gäller kring Återbetalning?

Om någon föreställning inte kan genomföras på grund av covid-19 så kommer du med biljett självklart att återbetalas. Under coronapandemin har vi även infört öppet köp på samtliga biljetter. Avboka kostnadsfritt och få pengarna tillbaka genom att mejla till INFOBILJETT@SCENKONSTOST.SE. Glöm inte att ange vilken föreställning, vilket datum och i vilket namn biljetten är köpt. Observera att avbokningen måste göras innan föreställningens start.


DIGITALA SCENEN

Du som under rådande omständigheter vill avvakta med teaterbesöket är varmt välkommen att kostnadsfritt ta del av våra digitala produktioner, så som radioteater och film. Klicka här och botanisera bland kategorierna Digitala scenen, Dikter och noveller samt Bakom kulisserna. Du kan också ta del av aktuellt utbud direkt genom Östgötateatern på Spotify, SoundCloud, Podcaster eller YouTube.

Gå till hemsidan