För din trygghet

Information med anledning av covid-19


Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra föreställningar.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning för dig som besöker oss. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

Viktigt: Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker teatern.

Observera att undantag från restriktionerna, till exempel när det gäller fysisk distans, kan gälla för vår konstnärliga personal som arbetar på scenen.


Vad vi gör

 • Antalet biljetter är begränsade och beroende på spelplats. Vi har gjort om salongsplaner och spärrat platser så att det är gott om avstånd mellan besökare. Vi släpper endast det antal platser som salongen/spelplatsen tillåter för att kunna hålla trygga avstånd.
 • Separerad entré. Titta på din biljett – där anges om din stol finns på höger eller vänster sida i salongen. När du kommer till och går från teatern går du in och ut genom motsvarande höger eller vänster entrédörr.
 • Öppna dörrar. Vi har entrédörrar öppna och våra värdar öppnar dörrarna in till salong, så att du inte ska behöva ta i handtag.
 • Vi har satt upp skyddande plexiglas mellan personal och publik vid biljettkassan samt kiosken (om sådan finns på den aktuella spelplatsen).
 • I våra lokaler finns utplacerade stationer med handsprit.
 • Ingen kontanthantering. Du kan betala med bankkort eller Swish.
 • I teaterhusen finns markeringar med uppmaningar till att hålla avstånd samt skyltar med information om att till exempel noga tvätta händerna.
 • Hörhjälpmedel finns hos publikvärdarna och spritas efter användning.
 • Toaletterna har blivit könsneutrala för tillgång till fler toaletter.
 • Förbokning. Du behöver nu boka biljett till alla våra evenemang, inklusive öppna repetitioner där det tidigare gick att komma ”på dörren”. Detta med anledning av publikrestriktionerna och för att undvika köbildning vid teaterhusen.
 • Köp gärna biljetter via ostgotateatern.se. Det är inte bara säkrare – du slipper även serviceavgiften (20 kr) som tillkommer vid köp i biljettkassan.
 • Teaterns värdar finns på plats för att hjälpa alla till sin plats och se till att avstånden hålls. Värdarna har fått extra utbildning i nya säkerhets- och hygienrutiner.


Får vi inte sitta tillsammans?

I nuläget ser våra nya coronaanpassade salonger ut som så att det är trygga avstånd mellan alla besökare - både framåt, bakåt och åt sidan. Vid bokningstillfället kan du välja stolar som är på samma rad eller i närheten av varandra, men inte stolar som är precis bredvid varandra. Därmed kommer det att bli ett visst avstånd mellan dig och ditt sällskap.

Vi uppmanar alla att sitta på de markerade platserna för annars kan avståndet till andra personer i salongen (som inte hör till ens familj eller vänskapskrets) påverkas.

Vi hoppas på förståelse i dessa speciella tider, där vi alla behöver hjälpas åt för att minska risken för smittspridning.


Digitala scenen

Du som under rådande omständigheter vill avvakta med teaterbesöket är varmt välkommen att kostnadsfritt ta del av våra digitala produktioner, så som radioteater och film. Klicka här och botanisera bland kategorierna Digitala scenen, Radioteatersport, Dikter och noveller samt Bakom kulisserna.


Vad gäller kring Återbetalning?

Om någon föreställning inte kan genomföras på grund av covid-19 så kommer du med biljett självklart att återbetalas. Under coronapandemin har vi även infört öppet köp på biljetter. Kontakta telefonbokningen på 020-51 51 20 om du inte kan eller vill gå det datum du har biljett till, så kan du avboka kostnadsfritt och få pengarna tillbaka. SE ÖPPETTIDER HÄR.

Gå till hemsidan