Spelades 2017 / 2018

Samtal med Sara Stridsberg

Om drottning Kristinas liv

Söndagen den 7 maj 2017 besökte författaren, dramatikern och akademiledamoten Sara Stridsberg Stora teatern i Linköping för ett publikt samtal tillsammans med regissören Pontus Plænge. Här möttes dramatikern och regissören bakom Dissekering av ett snöfall i ett samtal med utgångspunkt i pjäsen, drottning Kristinas liv och Sara Stridsbergs författarskap. Moderator var dramaturgen och teatersekreteraren Johan Huldt.

Läs om pjäsen Dissekering av ett snöfall


OM SARA STRIDSBERG
Sara Stridsberg, ny ledamot i Svenska Akademien, är en av vår tids mest intressanta författare och dramatiker. Hon debuterade 2004 med den lovordade romanen Happy Sally och fick sitt stora genombrott två år senare med romanen Drömfakulteten, som belönades med Nordiska rådets litteraturpris. Sedan dess har hon mottagit en lång rad priser och varit fyrfaldigt Augustnominerad, bland annat för Medealand och andra pjäser, där Dissekering av ett snöfall ingår.


OM PONTUS PLÆNGE
Pontus Plænge är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har varit verksam som skådespelare vid en rad svenska teatrar. Han debuterade som regissör 1996 med Romeo och Juliet på Gräsgården i Vadstena, där han sedan dess varit konstnärlig ledare. Pontus kom till Östgötateatern 2010 och här har vi bland annat kunnat se honom i Final, Änglar i Amerika och La Cage aux Folles. Pontus har även regisserat flera föreställningar, däribland Beyond Therapy, Gertrude Stein, Swedenhielms, Scener ur ett äktenskap och Dissekering av ett snöfall.

DATUM

7 maj 2017, Stora teatern, Linköping


LÄNGD

Cirka 50 minuter

Gå till hemsidan