På vår hemsida används cookies som gör att den fungerar bättre. Läs mer om cookies

Skivor till kaffet

En hyllning till Gösta Rybrant.

Musikalartisten Richard Carlsohn och pianisten Fredrik Ingå stämmer träff med Norrköpingssonen, violinisten, textförfattaren och musikalöversättaren Gösta Rybrant. 

Från Sång om syrsor och Minns i november till musikaler som My Fair Lady, Oliver och West Side Story. Totalt blev det över 350 sånger som fick sin svenska språkdräkt av Gösta Rybrant. Skivor till kaffet är ett porträtt i ord…

Musikalartisten Richard Carlsohn och pianisten Fredrik Ingå stämmer träff med Norrköpingssonen, violinisten, textförfattaren och musikalöversättaren Gösta Rybrant. 

Från Sång om syrsor och Minns i november till musikaler som My Fair Lady, Oliver och West Side Story. Totalt blev det över 350 sånger som fick sin svenska språkdräkt av Gösta Rybrant. Skivor till kaffet är ett porträtt i ord och ton av en av de största svenska textförfattarna.

Föreställningen ingår i Region Östergötlands satsning på Kultur för äldre, med syfte att öka tillgängligheten till kulturupplevelser med konstnärlig kvalitet utifrån äldres önskemål och behov.


OM GÖSTA RYBRANT

Gösta Rybrant (1904–1967) var en svensk violinist, journalist och författare. År 1929 gav han en egen violinkonsert i Konserthuset i Stockholm och 1930–1933 var han konsertmästare i Svensk Filmindustris orkester. Han övergick sedan till verksamhet som kåsör (med signaturen Flips) och musikrecensent i Aftonbladet. Rybrant var även revy- och sångtextförfattare och blev känd som översättare av musikaler som My Fair Lady (1959) och West Side Story (1964). Han skrev också lättsamma kriminalromaner och radiopjäser. Källa: Nationalencyklopedin.

Dölj text

SPELDATUM

Norrköping, Stora teatern (Café Gycklaren)
23 november kl.12.00 

Linköping, Stora teatern (övre foajén)
24 november kl.12.00 SLUTSÅLD!

Dörrarna öppnas kl.11.30.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Cirka 1 timme


BILJETTPRIS

Ordinarie pris: 190 kr
Abonnentpris: 170 kr

I priset ingår soppa, bröd, smör, kaffe och en chokladbit.

I Linköping serveras det potatis- och purjolökssoppa. I Norrköping serveras hummersoppa.


PÅ TURNÉ

Ni som redan har bokat denna föreställning på turné kommer att bli kontaktade av teatern inom kort.

Medverkande

Produktionsteam

Musiker:

Dela

Gå till hemsidan