Spelades 2017 / 2018

pg.lost

Visuell musik

Experimentell instrumentalism. Så beskriver pg.lost själva sin musik, som rör sig från atmosfärisk och svepande melankoli till fullständiga rock n’ roll-urladdningar. Bandet, som bildades i Norrköping i mitten av 2000-talet, har kommit att bli ett stort namn inom postrockgenren.

I år är det tio år sedan pg.losts första EP, Yes I Am, kom ut. Det firar bandet genom att framföra skivan från början till slut på Östgötateaterns scen. Innan spelas utvalda låtar från det senaste albumet Versus.

pg.lost – Visuell musik är mer än en riktigt bra konsert. Teaterteknikerna Nils-David Carlsson och Oskar Österholm har skapat fängslande bild- ljud- ljus- och scenlösningar som tillsammans lyfter musiken till nya och oanade höjder. Helheten blir en slående och visuell upplevelse som inte lämnar någon oberörd.


POPNATT - OFFICIELL EFTERFEST PÅ ARBIS

Efter pg.lost – Visuell musik på Östgötateatern fortsätter firandet på Arbis Bar & Salonger. Popnatt är en ny klubb som kommer arrangera konserter och klubbar på Arbis med jämna mellanrum. På Popnatt den 5 augusti är det bl.a. MRTN, pg.lost och Amanda Wahlqvist som genom sina dj-set kommer att skapa dansgolvseufori. Fri entré innan midnatt för alla med konsertbiljett.


Läs ett reportage om pg.lost - Visuell musik här

SPELDATUM

5 augusti 2017 kl.19.00
Stora teatern i Norrköping


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Drygt 1 timme (utan paus)

OFFICIELL EFTERFEST

Popnatt på Arbis Bar & Salonger, Bredgatan 54, kl.22.00-03.00. Fri entré innan midnatt för alla med konsertbiljett.

Läs mer

Gå till hemsidan