Spelades 2017 / 2018

Dimensioner

Spelades 2017

En gripande kärlekshistoria. Från ett första möte på en maskerad får vi följa hur en kärleksrelation mellan biodlaren Roland och kvantfysikern Marianne utvecklas genom några av de oändliga riktningar en relation kan ta vid varje givet ögonblick.

Dimensioner är en både rolig och gripande kärlekshistoria som utmanar vår uppfattning om tid och rum, men också vad som skiljer val och öde åt. Genom att använda kvantfysiska idéer formar dramatikern en sällsynt kärlekshistoria där ordval leder till astronomiskt olika konsekvenser och som i förlängningen försöker skapa lite klarhet i livets stora mysterium.

Pjäsen skrevs 2012 av det 29-åriga brittiska stjärnskottet Nick Payne och erhöll också The Evening Standards prestigefulla teaterpris som årets bästa pjäs.

Dimensioner, i original Constellations, har gjort succé på Broadway med Jake Gyllenhaal och Ruth Wilson i rollerna. När pjäsen nu sätts upp i Sverige är det i regi av Riksteaterns egen husregissör Carl Johan Karlson, som tidigare för Riksteatern regisserat Katt på hett plåttak, Skimrande vattnet och Bra människor.

Producerad av Riksteatern i samarbete med Östgötateatern.

Producerad av Riksteatern i samarbete med Östgötateatern.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Cirka 1 timme och 20 minuter (ingen paus)

Gå till hemsidan