Spelades 2017/2018

Bokens dag 2017

Författarafton på Stora teatern

Den 20 november 2017 arrangerades Bokens dag i Linköping och traditionsenligt öppnade vi dörrarna till Stora teatern för en spännande författarafton med namnkunniga gäster.

Med start kl.18.30 tog skådespelaren Marie Göranzon och författarna Stina Jofs, Mons Kallentoft, Martina Haag och Fatima Bremmer plats på scenen. Samtalet leddes av Anna Lindberg, publisher för Östgöta Media.

Marie Göranzon är aktuell med den kommande självbiografin Vrålstark & skiträdd, skriven av Stina Jofs, där hon berättar om sitt liv och sina 50 år på Dramaten. Mons Kallentoft, även han född och uppvuxen i Linköping, har precis gett ut den fjärde boken om kriminalinspektör Zack Herry, som han skriver tillsammans med Markus Lutteman. I oktober kommer nästa Malin Fors-deckare, Bödelskyssen.

Martina Haag är aktuell med sin kommande roman Livet går så fort och så långsamt, som ges ut i oktober. Fatima Bremmer har i sin tur skrivit boken Ett jävla solsken om vad som fick Sveriges modigaste journalist, Ester Blenda Nordström, att tappa modet. 

Bokens dag arrangeras av Corren, Linköpings stadsbibliotek, Östgötateatern och kommunens kultur- och fritidsnämnd. Årets arrangemang är det 28:e i ordningen.

DATUM

20 november 2017
Linköping, Stora teatern


LÄNGD

Cirka 2 timmar och 30 minuter (inklusive paus)

ÖVRIGA ARRANGEMANG

På Linköpings stadsbibliotek arrangerades boklunch med kocken och kokboksförfattaren Jessica Frej samt bokeftermiddag med Linköpingsförfattaren Lina Liman. Samtalsledare var kulturskribenten Mattias Ahlén.

Gå till hemsidan