Spelades 2017/2018

Bra människor

Spelades 2017

Ensamstående mamman Margie Walsh får sparken från sitt jobb i en lågprisbutik eftersom hon så ofta kommer för sent. Att det beror på att hon tar hand om sin dotter, som har en utvecklingsstörning, har hennes chef ingen förståelse för. Hennes desperata jakt efter ett nytt jobb leder henne till ungdomskärleken Mike som hon inte har träffat på 38 år. Han har lyckats bryta sig loss från förorten och är i dag en framgångsrik läkare.

Mike har inget jobb att erbjuda men bjuder henne ändå, om än motvilligt, på sin födelsedagsfest så att hon kan nätverka bland hans vänner. När han kvällen innan festen ringer för att säga att den är inställd blir Margie misstänksam. Övertygad om att han ljuger bestämmer hon sig för att gå på festen ändå för att ställa honom till svars.

Bra människor är succékomedin skriven av den Pulitzer-belönade författaren David Lindsay-Abaire. Sedan premiären i New York 2011 har den spelats i flera stora städer i USA och England. I huvudrollen mötte vi Ing-Marie Carlsson, känd från bland annat Änglagård och Tre Kronor. Bra människor producerades av Riksteatern i samarbete med Östgötateatern.

PRODUCERAD AV

Riksteatern i samarbete med Östgötateatern


PREMIÄR

Premiär 8 april i Norrköping 2017


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

ca 2 timmar och 30 minuter (inklusive paus)


FÖRLAG

Nordiska ApS

Medverkande

Gå till hemsidan