Spelades 2015/2016
1984 - Huvudbild

1984

Storebror ser dig!

1984 av George Orwell i ny dramatisering av Robert Icke och Duncan Macmillan.

Winston arbetar på Sanningsministeriet. Han raderar information. Allt som inte passar partiets agenda raderas – det gäller även människor. Egna tankar, minnen och känslor är förbjudna och Storebror ser allt. Men Winston minns. Och Winston känner. Han påbörjar en förbjuden dagbok. Och träffar Julia. Tillsammans är de…

1984 av George Orwell i ny dramatisering av Robert Icke och Duncan Macmillan.

Winston arbetar på Sanningsministeriet. Han raderar information. Allt som inte passar partiets agenda raderas – det gäller även människor. Egna tankar, minnen och känslor är förbjudna och Storebror ser allt. Men Winston minns. Och Winston känner. Han påbörjar en förbjuden dagbok. Och träffar Julia. Tillsammans är de beredda att göra vad som helst för att krossa Storebror.

100 år senare diskuteras dagboken i en läsecirkel. Eller... kanske finns den bara i Winstons fantasi?

1984 är romanen som präglat vårt språk och vår syn på samtiden. En del menar att George Orwells framtidsdystopi redan är vår vardag. 2015 lämnar vi digitala fotspår överallt, som registreras och övervakas. I denna nya spännande dramatisering känns Orwells moderna klassiker hisnande aktuell.

Robert Ickes och Duncan Macmillans febriga Londonsuccé hade Sverigepremiär på Riksteatern hösten 2015 i samarbete med Östgötateatern.

Dölj text


Premiär 4 dec 2015 i Linköping

Premiär 30 jan 2016 i Norrköping

Gå till hemsidan