Det blå pianot

En kabaré om Else Lasker-Schüler och hennes krig.

Välkomna till Romanisches café. Staden är Berlin och året 1913. Det här är rätta platsen för den som vill vara med när allt det nya händer; inom teatern, poesin, litteraturen, konsten och politiken. Romanisches café var ett stamfik och ett hem för en hel generation intellektuella som ville skapa en ny värld där människan fritt fick uttrycka sig och sin längtan. Men kriget väntade runt hörnet och den nationalistiska propagandan tog till slut fäste även här.

Ensam och utsatt – som kvinna, judinna och fattig konstnär – stod Else Lasker-Schüler upp för en pacifistisk, internationalistisk linje. Hon var en performanceartist långt före sin tid. Hon var först med att klippa håret i pagefrisyr och med att hävda att allt hörde samman: konsten, skrivandet, teatern, kärleken, politiken.

Slå dig ner med ett glas vin eller en kopp kaffe och upplev när Östgötateaterns café förvandlas till Romanisches kafé. Vi låter seklens vindar blåsa och musiken virvla er tillbaka till en tid då allt tycktes möjligt. En tid då människor möttes för att umgås, skratta, gråta och samtala i dagar och nätter. Där operetter spelas, jazzen är ny och östjudarna har burit med sig jiddischmusiken till Berlins kabaréliv. 

Välkomna! Wilkommen! Vi öppnar dörrarna en halvtimme innan. Serveringen är öppen och föreställningens kypare hjälper dig tillrätta.

Fakta

SPELDATUM

Norrköping, Café Gycklaren
28, 29, 30 september
6, 7 oktober

Linköping, övre foajén
7, 8, 9, 10, 11, 13, 14 november


SPELTIDER

Spelas vissa datum (se ovan) onsdag - fredag kl.19.00, lördag kl.18.00 och söndag kl.16.00.

Insläpp 30 minuter innan föreställningen börjar.


FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD

Längden är inte fastställd än.


BILJETTPRISER

Ordinarie 170 kr
Abonnent 135 kr
Ungdom (t.o.m. 25 år) 85 kr
Pensionär 150 kr
Grupp (minst 8 personer) 145 kr
Scenpass 125 kr

Produktionsteam

Skriven av: Anita Goldman

Regi: Marika Lagercrantz

Scenografi och kostym: Benita Bergfeldt Löfgren


ÖVRIGA MEDVERKANDE

Vid pianot: Elise Einarsdotter

Gå till hemsidan