Kvinnornas festival

Cirkus, performance, happenings och aktiviteter runt om i Norrköping

Cirkus Cirkör och Östgötateatern samlar lokala aktörer, grupper och privatpersoner för att skapa ringar på vattnet runt föreställningen Epifónima.

Den 7 september är det världspremiär för Cirkus Cirkörs Epifónima på Östgötateatern i Norrköping. Inspirerad av kvinnors röster, strävan och sätt att skapa och organisera sig på vill föreställningen lyfta och hylla det mod och de värderingar som har krävts för att skapa förändring.

Genom att skapa en folkrörelse vill Cirkus Cirkör och Östgötateatern lyfta temat Kvinnor och ge det en lokal förankring. I samarbete med lokala föreningar, organisationer, grupper och privatpersoner kommer vi till exempel att få se happenings på stan, kvinnovandringar, workshops/föreläsningar, utställningar, prova på-aktiviteter och uppvisningar. Det planeras dessutom för en stor parad genom Norrköping lördagen den 1 september.

Efter den inledande inspirations- och nätverksträffen på Östgötateatern i maj så går festivalplaneringen nu vidare. Ni som har anmält intresse för att vara med kommer att bli kontaktade av oss. Festivalprogrammet, inklusive alla medverkande och samarbetspartners, kommer att offentliggöras i augusti.

FAKTA

FESTIVALPERIOD

Norrköping
30 augusti –16 september 2018


VILL DU OCKSÅ VARA MED? KONTAKTA

Eva Lundgren Stenbom
Projektledare
011-21 85 16 / 070-090 16 27
eva.lundgrenstenbom@ostgotateatern.se

EPIFÒNIMA

Ensemblen i Epifónima består av sju kvinnliga cirkusartister med ursprung från Grekland, Kanada, Palestina, Polen, Sverige och Schweiz. I ödmjuk beundran länkas Cirkus Cirkörs nya föreställning till den långa kedja av kvinnor som har banat väg för att vi är där vi är i dag, med möjlighet att blicka framåt. Epifónima produceras i samarbete med Östgötateatern.

Läs mer om föreställningen

Gå till hemsidan